Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ο Γενικός Δείκτης ήπια ανοδικά η πλειονότητα των μετοχών πτωτικά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ο Γενικός Δείκτης ήπια ανοδικά η πλειονότητα των μετοχών πτωτικά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πορεία ανάλογη με αυτή των ξένων αγορών είχε σήμερα το ΧΑ. Εξαιρετικά επιλεκτικοί οι λιγοστοί επενδυτές και κράτησαν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος και κοντά στις 885 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, αναμενόμενος αυτές τις ημέρες. Ξεχώρισαν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola. Αυτές οι μετοχές έδωσαν το θετικό πρόσημο γιατί η γενική εικόνα είναι αρνητική με 69 πτωτικές και 39 ανοδικές

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση για μετά τις γιορτές, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή. Το μέγεθος των μέτρων θα κρίνει και την πορεία του ΧΑ, αφού θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις και συνολικά την ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι και πόσο θα στοιχίσουν στο κράτος τα νέα μέτρα.

Η εβδομάδα κλείνει αύριο, αφού την Παρασκευή είναι αργία για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Μένουν λίγες ακόμα συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η χρονιά, η οποία αφήνει ανοικτά μέτωπα και μάλλον θα μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας στο ξεκίνημα του 2022. Η μεταβλητότητα δηλαδή θα συνεχιστεί.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο 2,13% σήμερα και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 12,46 ευρώ. Δεν έχει δώσει αυτό που θα μπορούσε να δώσει φέτος, λόγω και των ανησυχιών για νέα περιοριστικά μέτρα. Μένει να μάθουμε ποια θα είναι αυτά μετά τις γιορτές και να δούμε αν και πόσο θα την επηρεάσουν.

ΟΤΕ: Στα 16,40 ευρώ με άνοδο 1,27%, συνεχίζει να βάζει πλάτη στο ΧΑ, αλλά και να αποδεικνύει γιατί είναι μία μετοχή που πρέπει κάποιοι να την αγοράζουν και να την ξεχνάνε. Είχαν βέβαια ευκαιρίες αρκετό καιρό πριν όταν ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική συνεχίζει να ξεχωρίζει έναντι των άλλων συστημικών, με την Alpha να μην μπορεί να ξεκολλήσει και να απομακρυνθεί από τα επίπεδα της αύξησης κεφαλαίου. Καλή παραμένει η εικόνα της Eurobank.

ΔΕΗ: Για πρώτη φορά έχει έρθει η τιμή κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Στα 9,06 ευρώ και στο -1,74% με το χαμηλό ημέρας να είναι στα 9,02 ευρώ. Το αυξημένο ενεργειακό κόστος την επηρεάζει και αναμένεται να το δούμε στο τέταρτο τρίμηνο, αλλά μάλλον και στο πρώτο της επόμενης χρήσης.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Σε λίγο έτσι όπως πάει θα πέσει η αποτίμηση από το 1 δισ. ευρώ.

LAMDA: Δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό πρόσημο αν και πήγε να βγάλει αντίδραση. Με υψηλό όγκο 575 χιλ. τεμάχια έκλεισε αμετάβλητη στα 6,80 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3390 ευρώ (μικτό). Η μετοχή έχασε τα 0,28 ευρώ και έκλεισε στα 3,08 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Περίπου το 5% του συνόλου των μετοχών άλλαξε χέρια σήμερα ή αλλιώς 542 χιλ. τεμάχια. Μεγάλοι όγκοι στα 0,60 ευρώ αφού είχε μπει και εντολή αγοράς 300 χιλ. τεμαχίων. Στα 0,6250 ευρώ το κλείσιμο και στο +8,70%. Υπάρχουν πληροφορίες για πώληση του ακινήτου, αλλά για τη στήλη δεν είναι λόγος πανηγυρισμών. Τα έργα που έρχονται στη χώρα αναμένεται να την ευνοήσουν πάντως και με κεφαλαιοποίηση 7 εκατ. ευρώ, λίγο να βελτιώσει τα κέρδη της μπορεί να αυξήσει σημαντικά το περιθώριο ανόδου.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με μικρό όγκο στο +2,86% αλλά έμειναν στην τιμή κλεισίματος ανεκτέλεστα στους πωλητές 32 χιλ. τεμάχια στα 1,80 ευρώ και ενώ είχε συνολικό όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης