Τελευταία Νέα
Διεθνή

Browstone Institute: Με πολιτική που θυμίζει... τζόγο, οι ΗΠΑ παίζουν με την 3η δόση εμβολίου Covid 19 στους άνδρες ηλικίας 16 - 40

Browstone Institute: Με πολιτική που θυμίζει... τζόγο, οι ΗΠΑ παίζουν με την 3η δόση εμβολίου Covid 19 στους άνδρες ηλικίας 16 - 40

Ένας αδύνατος, υγιής άνδρας 16 έως 40 ετών χωρίς ιατρικά προβλήματα έχει κάτι να κερδίσει και κάτι να χάσει από τη λήψη της αναμνηστικής δόσης

Εάν τα ακόλουθα γεγονότα συνέβαιναν κατά την τελευταία προεδρική διακυβέρνηση, του Donald Trump δηλαδή, θα υπήρχε ευρεία καταδίκη από κορυφαίες ακαδημαϊκές ιατρικές φωνές.

Αντίθετα, σήμερα η σιωπή είναι εκκωφαντική, αναφέρει νέα ανάλυση του Browstone Institute, τονίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσεις σε μια ερώτηση - επιφυλακτικότητα για την 3η δόση εμβολίου Covid 19 στους άνδρες ηλικίας 16 - 40 ετών.
Ενδεικτικό είναι το χρονοδιάγραμμα άλλωστε:

  • Στις αρχές Απριλίου 2021, ο Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer αναφέρθηκε ότι είπε ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μέσα σε 12 μήνες.

  • Αμέσως υπήρξε επιφυλακτικότητα από τον Fauci και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι χρειάζονταν στοιχεία πριν από μια τέτοια ανακοίνωση.

  • Τον Ιούλιο του 2021, ο Bourla διευκρίνισε ότι η εταιρεία του θα ζητούσε εξουσιοδότηση από την FDA για τις ενισχυτικές τον Αύγουστο.


  • Υπήρξε και πάλι επιφυλακτικότητα από ανώτερους αξιωματούχους και λίγες μέρες αργότερα, υπήρξε μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ στελεχών της Pfizer και ανώτερων επιστημόνων ττου Λευκού Οίκου

  • Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης πιέζοντας για ενισχυτικές, θέτοντας ότι η προθεσμία θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

  • Την 1η Σεπτεμβρίου 2021, αναφέρθηκε ότι η Marion Gruber και ο Philip Krause, δύο επί μακρόν στελέχη του γραφείου εμβολιασμών του FDA, και ο διευθυντής και ο αναπληρωτής διευθυντής, θα παραιτηθούν.

  • Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι αυτή η απόφαση, μετά από δεκαετίες εργασίας στο FDA, οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που υποσχόταν ενισχυτικές για όλους μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτή η απόφαση ήταν... καταναγκαστική για τους υπαλλήλους του FDA που δεν μπορούσαν πλέον να εξετάσουν την αίτηση αμερόληπτα, καθώς αντιμετώπιζαν ισχυρές πολιτικές πιέσεις.
Οι δύο ανώτεροι επιστήμονες του FDA ενώθηκαν με άλλους σε μια εργασία Lancet υποστηρίζοντας γιατί οι ενισχυτικές δόσεις δεν υποστηρίζονταν από την επιστήμη, για την οποία ο Fauci ήταν επικριτικός.

  • Ωστόσο, με βάση αυτή τη διαμάχη, ο Λευκός Οίκος συμβουλεύτηκε να αποσύρει το σχέδιό του για τις ενισχυτικές.

  • Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA γνωμοδοτεί, αλλά δεν καθορίζει τις αποφάσεις για τον Λευκό Οίκο.


Ψηφίζουν για μια μικρότερη πρόταση ενισχυτικών σε ηλικιωμένους και πληθυσμούς υψηλού κινδύνου - όχι ενισχυτικές για όλους τους Αμερικανούς.
Ο FDA μπορεί να εγκρίνει ενισχυτικές, αλλά το ACIP του CDC παρέχει πιο προσαρμοσμένες συστάσεις.
Αυτή η ομάδα ήταν απρόθυμη να συστήσει ενισχυτικές για νεότερους ανθρώπους — ακόμη και σε αυτούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο λόγω επαγγέλματος.
Ωστόσο, ο διευθυντής του CDC, παρέβη αυτή την απόφαση!

Τον Νοέμβριο του 2021, ο FDA, χωρίς την επιρροή των Gruber και Krause, προχώρησε στην έγκριση ενισχυτικών για όλους τους άνω των 18 ετών χωρίς γνωμοδότηση από τη συμβουλευτική επιτροπή.

Στις 19 Νοεμβρίου, το CDC πραγματοποίησε μια συμβουλευτική συνάντηση του ACIP για να προσαρμόσει τις συστάσεις και:

Αλλά ο Paul Offit (μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων του FDA, αλλά όχι του ACIP) και οι Marion Gruber και Philip Krause (οι δύο αξιωματούχοι που παραιτήθηκαν) έγραψαν ένα καυστικό άρθρο στην Washington Post, για την απόφαση
Τον Δεκέμβριο, αυτή τη φορά χωρίς καμία συμβουλευτική επιτροπή (ούτε VRBAC ούτε ACIP), η FDA επέκτεινε ξανά τις ενισχυτικές σε άτομα 16 και 17 ετών με πενιχρά δεδομένα.


Ο Philip Krause (ο παραιτηθείς Αναπληρωτής Διευθυντής) και η Luciana Boro (πρώην ανώτερος επιστήμονας του FDA) έγραψαν ένα άρθρο διαφωνώντας στο WaPo.

Εν τω μεταξύ, ενώ συνέβαινε αυτό:

  • Τα αυξανόμενα στοιχεία έδειξαν ότι η μυοκαρδίτιδα είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι αρχικά πιστευόταν.
  • Οι εκτιμήσεις από το Οντάριο, τον Καναδά, το Ισραήλ και άλλες τοποθεσίες δείχνουν ποσοστά τόσο συχνά όσο 1 στις 3 έως 6 χιλιάδες. Ο FDA το επιβεβαιώνει με μια ανάλυση Optum.
  • Η μυοκαρδίτιδα επηρεάζει άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες
  • Η ηλικία υψηλότερου κινδύνου είναι τα 12-40 με 16-24 η μέγιστη δημογραφική
  • Η Moderna έχει υψηλότερους κινδύνους από την Pfizer
  • Αρκετά ευρωπαϊκά έθνη αναστέλλουν το εμβόλιο Moderna στους νέους

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προφίλ κινδύνου-οφέλους μιας τρίτης δόσης είναι πιθανό να είναι ευνοϊκό σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και σε άτομα με συννοσηρότητες ή ανοσοκατεσταλμένα.
Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι το προφίλ κινδύνου/οφέλους είναι εντελώς αβέβαιο στα νεότερα άτομα.
Ένας αδύνατος, υγιής άνδρας 16 έως 40 ετών χωρίς ιατρικά προβλήματα έχει κάτι να κερδίσει και κάτι να χάσει από τη λήψη της αναμνηστικής δόσης.
Το πιθανό όφελος είναι μια βραχυπρόθεσμη μείωση της ήπιας συμπτωματικής νόσου, αλλά το αβέβαιο όφελος είναι εάν υπάρχει μείωση του σοβαρού Covid ή νοσηλεία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
Ταυτόχρονα, υπάρχει κάτι να χάσει κανείς, καθώς μια 3η δόση θα μπορούσε να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα.
Η μυοκαρδίτιδα εμπίπτει σε μια κατανομή.
Πολλά συμβάντα θα είναι ήπια, και τα περισσότερα μπορεί να επιλυθούν από μόνα τους, αλλά μερικά δεν θα είναι ήπια, καθώς η φύση των ιδιότυπων ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα προβλήματα.
Για αγόρια/άντρες 16-40 ετών, υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα εάν η τρίτη δόση θα αποφέρει καθαρό όφελος ή όχι, και αυτό δεν είναι κατάλληλο για την επιστήμη.
Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο κορυφαίοι εμπειρογνώμονες εμβολίων στο FDA παραιτήθηκαν και γιατί συνεχίζουν να γράφουν επικριτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης