Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο GfΚ: Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία λόγω Omicron

Ινστιτούτο GfΚ: Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία λόγω Omicron
Πλήγμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να καταγράψει το ηθικό των καταναλωτών στη Γερμανία στις αρχές του 2022, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Οmicron θολώνει τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο GfK.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης του καταναλωτικού κλίματος, με βάση έρευνα σε περίπου 2.000 Γερμανούς, υποχώρησε στις -6,8 μονάδες τον Ιανουάριο, από την αναθεωρημένη μέτρηση στις -1,8 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα.
Η μέτρηση του Ιανουαρίου ήταν η χαμηλότερη από τον Ιούνιο,
Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση στο -2,5.

Πλήγμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Ο οικονομολόγος της GfK, Rolf Buerkl, δήλωσε ότι τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης από το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού προκαλούν ήδη νέους περιορισμούς σε πολλούς λιανοπωλητές και παρόχους υπηρεσιών.
Η Γερμανία απαγόρευσε στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται σε μη απαραίτητες εγκαταστάσεις στις αρχές του μήνα, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα αυξανόμενα κρούσματα εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.
Ο λεγόμενος κανόνας 2G - ο οποίος περιορίζει την πρόσβαση σε εμβολιασμένα άτομα - έχει προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά πρόσθεσε ο Buerkl.

Προς light lockdown η Γερμανία

Προς ένα light lockdown οδηγείται η Γερμανία, καθώς κατά τη σημερινή διάσκεψη του καγκελάριου Olaf Scholz με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να αποφασιστούν νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νέας υπερμεταδοτικής παράλλαξης Omicron.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ που επικαλούνται το προσχέδιο της απόφασης, το βασικότερο μέτρο είναι να περιοριστούν οι επαφές των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 28 Δεκεμβρίου και μετά, θα μπορούν να συναντώνται σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους έως 10 άτομα είτε αυτά είναι εμβολιασμένα είτε ανεμβολίαστα, ενώ δεν υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό τα παιδιά κάτω τω 14 ετών.
Επίσης, οι εκδηλώσεις για την έλευση του 2022 θα ακυρωθούν, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα μεγάλα νυχτερινά club.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης