Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Κυρώσεις με τεράστιο κόστος στην Ρωσία, αν εισβάλλει στην Ουκρανία – Η θέση Μητσοτάκη

ΕΕ: Κυρώσεις με τεράστιο κόστος στην Ρωσία, αν εισβάλλει στην Ουκρανία – Η θέση Μητσοτάκη
Προς όφελος όλων η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση προς τη Ρωσία ότι εάν εισβάλλει στην Ουκρανία, θα της επιβληθούν κυρώσεις με τεράστιο κόστος απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία.
Εάν η Ρωσία κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας, η (Ευρωπαϊκή) Ένωση θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων που θα προκαλούσαν τεράστιο κόστος.
Έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μητσοτάκης: Προς όφελος όλων η αποκλιμάκωση της έντασης

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα της ουκρανικής κρίσης κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου των ηγετών, είπε πως η αποκλιμάκωση θα ήταν προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων, θυμίζοντας ότι θα επιβάλλονταν συντονισμένες κυρώσεις σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών, ενώ πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ και η επανενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων του σχήματος της Νορμανδίας προσφέρουν τη βάση για την εκτόνωση της κρίσης.

Μεταναστευτικό

Όσον αφορά στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός έκανε αναλυτική αναφορά στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφέρθηκε στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, στις νέες δομές, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την πολιτική ενσωμάτωσης όσων δικαιούνται διεθνή προστασία και για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες της Τουρκίας στα σύνορα και την μη συμμόρφωσή της προς τις υποχρεώσεις της δυνάμει της λεγόμενης κοινής δήλωσης με την ΕΕ (2016), ενώ ευχαρίστησε την Christine Lagarde για την απόφαση της ΕΚΤ και την ειδική πρόνοια που επέδειξε για τα ελληνικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης