Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Overweight για τις μετοχές η Citigroup - Μόλις στις 4.900 μονάδες ο δείκτης S&P 500 το 2022 ή +6%

Overweight για τις μετοχές η Citigroup - Μόλις στις 4.900 μονάδες ο δείκτης S&P 500 το 2022 ή +6%
Σύσταση «overweight» για τις μετοχές στις παγκόσμιες αγορές...
Σύσταση «overweight» για τις μετοχές στις παγκόσμιες αγορές δίνει η Citigroup, με τους κυκλικούς τίτλους, γενικά, να ευνοούνται, χάρη στην ισχυρή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Ειδικότερα, στην έκθεση στρατηγικής της, η Citigroup εκτιμά για το 2022 άνοδο 6,3% για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 (4.900 μονάδες). 
Όπως επισημαίνει, οι ΗΠΑ είναι το πλέον κατάλληλο μέρος, με τις εγχώριες εταιρείες να σημειώνουν ισχυρή ανάπτυξη και ισχυρά κέρδη.
σδσ_1.JPG
«Παρόλο που ο οικονομικός κύκλος είναι πλέον πιο ώριμος, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων για το 2022».
Στις περισσότερες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες, οι οικονομολόγοι της Citi αναμένουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα παραμείνει πάνω από την τάση, κάτι που θα υποστηρίξει το υπόβαθρο των κερδών.
Οι αναθεωρήσεις των παγκόσμιων κερδών εξακολουθούν να είναι επί τα βελτίω, και επομένως δεν μπορούν να αποκλειστούν περισσότερες θετικές εκπλήξεις.
β_5.JPG
Σημεία-κλειδιά

α)Όσον αφορά την αυστηρότερη νομισματική πολιτική, η Citi σημειώνει ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρή απόδοση παρά τη σύσφιξη, κάτι που είναι λογικό στα πρώτα στάδια της οικονομικής ανάπτυξης.
Οι μέσες αποδόσεις στον δείκτη S&P 500 υποδηλώνουν ότι δικαιολογείται μια περαιτέρω ανοδική πορεία κατά 5% μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων, την οποία οι οικονομολόγοι της Citi στις ΗΠΑ έχουν προβλέψει για τον Ιούνιο του 2022.
Κατά τη διάρκεια των κύκλων σύσφιξης, οι μετοχές συνήθως καταγράφουν ισχυρές αποδόσεις (7-10% σε περίοδο 12 εκ.) καθ' όλη τη διάρκεια της επιπέδωσης της αντίστοιχης καμπύλης, ακόμη και όταν η αυστηροποίηση και η άνοδος των επιτοκίων είναι επιθετική (+100 μ.β. σε 12 μήνες).

β)Η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και η εξασθένηση της δυναμικής του EPS ενδέχεται να θέσουν υπό πίεση τις παγκόσμιες αγορές το α’ εξάμηνο του 2022, αλλά οι στόχοι της αγοράς μας υποδηλώνουν εύλογο κέρδος 5% για το MSCI AC World μέχρι το τέλος του 22ου έτους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, μη διστάσετε να αγοράσετε στα χαμηλά, επισημαίνει η Citigroup, που αναμένει αύξηση κερδών σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία.
Οι προτιμώμενοι τομείς είναι οι οικονομικοί, οι βιομηχανικοί και η υγειονομική περίθαλψη. 

γ)Από την άλλη, όπως επισημαίνεται, ο δείκτης Levkovich (παλαιότερα γνωστός ως Πανικός/Ευφορία των ΗΠΑ) παραμένει σε περιοχή ευφορίας, κάτι που μπορεί να προοιωνίζεται πιθανότητες αρνητικής απόδοσης στις αγορές το επόμενο έτος.
Ωστόσο, η παγκόσμια λίστα ελέγχου Bear Market (7,5/18 κόκκινες σημαίες) εξακολουθεί να «θέλει» αγορές σε οποιαδήποτε πτώση.

δ) Σε ό,τι τα αφορά τα κέρδη ανά μετοχή (EPS), η αγορά προεξοφλεί ότι ο δείκτης MSCI AC World EPS θα ανακάμψει κατά 53% το 2021, ενώ θα παρουσιάσει επιβράδυνση στο 7% το 2022.
Αυτή η εκτίμηση συνάδει με τις προβλέψεις της Citi, καθώς οι ανοδικές αναθεωρήσεις επί των κερδών φτάνουν στο τέλος τους.
Τα περιφερειακά και τομεακά μοντέλα της τράπεζας αντανακλούν επιβράδυνση της δυναμικής των EPS, με τις τάσεις αποδυνάμωσης να είναι ήδη εμφανείς στις αναδυόμενες οικονομίες.

ε) Η Citi έχει αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για το παγκόσμιο ΑΕΠ, λόγω του αντικτύπου της επιβράδυνσης στην κινεζική οικονομία.
Μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα δημιουργούσε καθοδικούς κινδύνους για τις προβλέψεις του EPS, με τους κυκλικούς τομείς (εξόρυξη) και τις περιοχές που σχετίζονται με την Κίνα (EM, Αυστραλία) να φαίνονται ήδη ευάλωτες.

στ) Συστάσεις: Η Citi είναι overweight σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία, υπέρ των τομέων των χρηματοοικονομικών, της υγείας και της βιομηχανίας, ενώ υποβαθμίζει την Τεχνολογία σε ουδέτερη.

5_59.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης