Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

McGlone: Tο 2022 θα δούμε μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ

McGlone: Tο 2022 θα δούμε μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ
Η αγορά παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη φέτος…

Τo 2022 θα είναι έτος μαζικής υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον senior commodity strategist της Bloomberg, Mike McGlone.
Όπως τόνισε, η αγορά παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη φέτος.
Αυτό οφείλεται στη χαλαρή νομισματική πολιτική των ανεπτυγμένων χωρών, οι αρχές των οποίων προσπάθησαν να μετριάσουν τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού με τη λήψη μέτρων ελάφρυνση.
Ως αποτέλεσμα υπήρξε έκρηξη ρευστότητας και, συνακόλουθα, θεαματική αύξηση της ζήτησης για μετοχές και άλλα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.
Αναλυτής του Bloomberg πιστεύει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα άρει το πρόγραμμα στήριξης το επόμενο έτος.
Αυτό υποδεικνύεται από μια σημαντική αύξηση του πληθωρισμού και μια αρκετά μεγάλη αγορά εργασίας.
Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε πτώση στο χρηματιστήριο, ωστόσο αμυντικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
«Η προσπάθεια της Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό και να μειώσει τις αποδόσεις των ομολόγων δημιουργεί ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum.
Μέχρι το τέλος του 2021, η αγορά θα παρουσιάζει απόκλιση από τις χρηματιστηριακές αγορές και αυτό μπορεί να προμηνύει περαιτέρω ανάπτυξη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία» δήλωσε ο McGlone.
Για άλλη μία φορά, ο αναλυτής επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του ότι η τιμή του bitcoin τείνει στα 100.000 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης