Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης απέναντι στον λαβύρινθο του ΚΙΝΑΛ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Ανδρουλάκης απέναντι στον λαβύρινθο του ΚΙΝΑΛ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα
Τα ονόματα που έχουν πέσει έχουν και αρνητικά και θετικά
Σχετικά Άρθρα

Είναι αλήθεια ότι παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί το ζήτημα της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ, ο διαφαινόμενος νικητής Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Τα ονόματα που έχουν πέσει έχουν και αρνητικά και θετικά.
Σε κάθε περίπτωση είναι ορθό το γεγονός ότι καίρια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση το ΚΙΝΑΛ δεν θα έχει από την στιγμή που είναι ευρωβουλευτής ο αρχηγός του.
Αλλά μήπως είναι και αυτό ένα εμπόδιο που τελικά μπορεί να υποβαθμιστεί.
Το σοσιαλιστικό κόμμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας είχαν άλλον επικεφαλής στην Βουλή και εν τέλει κατάφεραν και έγιναν κυβέρνηση. Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα, δεν βρίσκεται στο προθάλαμο της εξουσίας που πρέπει να «αποδομήσει» άμεσα την κυβέρνηση.

Ποιοι είναι όμως οι πιθανοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ;

Ιδανική περίπτωση ο Μιχάλης Κατρίνης αλλά θα έχει αντιδράσεις…

Το ΚΙΝΑΛ έχει 22 βουλευτές και αυτοί που στήριξαν ανοικτά την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ένας νέος σε ηλικία βουλευτής, έχει ξαναεκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και μπορεί να υπηρετήσει το όραμα του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση και νέο λόγο. Θα ήταν μία ιδανική περίπτωση για την προεδρία, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτό θα προκαλέσει τους αρχαιότερους της ομάδας. Όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Παλαιός ο Σκανδαλίδης, τον ακούνε όλοι, αλλά όχι της γεννιάς του Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την άλλη είναι από τους παλιούς του Κοινοβουλίου αλλά δεν έχει την δυναμική να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το επίπεδο που χρειάζεται πλέον το κόμμα. Μπορεί να είναι σοφός και έμπειρος, δεν συμβαδίζει όμως, με την ανανέωση που θέλει να προσδώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κόμμα.
Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσία του θα μπορεί να γίνει σεβαστή από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Ν. Ανδρουλάκη και έτσι να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν δεύτερες και τρίτες φωνές.

Ο Ανδρέας το θέλει για προσωπικούς λόγους

Θα μπορούσε να είναι στην Προεδρία της Κ.Ο ο Ανδρέας Λοβέρδος;
Θα μπορούσε γιατί έχει λόγο και κοινοβουλευτική παρουσία αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ευθυγραμμισμένος με την γραμμή Ανδρουλάκη.
Ενδεχομένως να το θέλει και ο ίδιος γι’ αυτό και όταν βγήκε να στηρίξει για τον Β γύρο τον Ν. Ανδρουλάκη τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται δυναμική παρουσία στην Βουλή. Μήπως, εννοούσε τον εαυτό του;

Θα μπορούσε ο Παπανδρέου εάν δεν είχε ανοίξει κόντρα

Από την άλλη, εάν δεν υπήρχε η τόσο σκληρή κόντρα Ανδρουλάκη – Παπανδρέου θα μπορούσε και ο πρώην Πρωθυπουργός στο πλαίσιο πλέον την συστράτευσης με τη νέα γενιά να είναι ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ωστόσο, με αυτά που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες από τον Παπανδρέου και την ομάδα του πιθανότερο είναι μετά την Κυριακή να αποτελεί ξένο σώμα από το ΚΙΝΑΛ.
Έχει ακουστεί και το όνομα της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ως γυναίκα και ως υποστηρίκτρια του Α. Λοβέρδου θα αποτελούσε μία έκπληξη για την Προεδρία της Κ.Ο αλλά δεν γνωρίζουμε από ποιον θα έπαιρνε εντολές.
Από τον κ. Λοβέρδο που θα την έκανε και Αντιπρόεδρο ή από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Το ζήτημα θα έχει συνέχεια.
Όποιος και να μπει να ακουστούν ενστάσεις και η επόμενη εβδομάδα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και για τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους Νίκου Ανδρουλάκη…

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης