Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στο «μικροσκόπιο» της CIA τα κρυπτονομίσματα - Στόχος η καταστολή του βρώμικου χρήματος

Στο «μικροσκόπιο» της CIA τα κρυπτονομίσματα - Στόχος η καταστολή του βρώμικου χρήματος
Ο πρώην διευθυντής της CIA, Michael Morrell, είχε πει ότι «η ανάλυση blockchain είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο καταπολέμησης του εγκλήματος και συλλογής πληροφοριών»

Στο στόχαστρο της CIA είναι τα κρυπτονομίσματα, διά στόματος πλέον του πλέον αρμόδιου…
Ειδικότερα, ο νυν διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns είπε ότι ο προκάτοχός του είχε ξεκινήσει μια σειρά από projects που εστίαζαν στη συλλογή πληροφοριών για κρυπτονομίσματα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Wall Street Journal», ο Burns είπε ότι η CIA προσπαθεί να «εμπλουτίσει τις γνώσεις της πάνω στα digital assets και το blockchain μέσω ομάδας αναλυτών της και ερχόμενη σε επαφή με ειδικούς του κλάδου.
Όπως τόνισε, τα κρυπτονομίσματα «θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο» στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου του τι έχει ήδη δει σε επιθέσεις τύπου ransomware.
«Ο προκάτοχός μου είχε ξεκινήσει την προσπάθεια συλλογής πληροφοριών για το Bitcoin και τα altcoins» είπε ο Burns, αναφερόμενος στις ενέργειες του πρώην της CIA, David Cohen.
«Είχε δρομολογήσει μια σειρά από διαφορετικά projects με όρο αναφοράς τα κρυπτονομίσματα.
Η υπηρεσία προσπαθούσε να εξετάσει τις όποιες συνέπειες» επεσήμανε, προσθέτοντας η «οικοδόμηση τέτοιων γνώσεων είναι σημαντική προτεραιότητα» για τον Οργανισμό.
Ο νυν διευθυντής της CIA δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την κατεύθυνση που σχεδίαζε να ακολουθήσει η Υπηρεσία όσον αφορά την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στο στόχαστρο είναι τα οικονομικά δίκτυα εγκληματικών ομάδων που χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να «ξεπλύνουν» βρώμικο χρήμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Michael Morrell, πρώην διευθυντής της CIA από το 2012 έως το 2013, είχε πει ότι «η ανάλυση blockchain είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο καταπολέμησης του εγκλήματος και συλλογής πληροφοριών», ένα εργαλείο που δεν χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης