Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερη κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο

Τριήμερη κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο

«Τα πληρώματα των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ξεκίνησαν το τριήμερο θαλάσσιο στάδιο των κοινών ναυτικών ασκήσεων

Την έναρξη τριήμερων κοινών ασκήσεων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Τμήμα Ενημέρωσης του Στόλου, που εδρεύει στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

«Τα πληρώματα των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ξεκίνησαν το τριήμερο θαλάσσιο στάδιο των κοινών ναυτικών ασκήσεων "Γέφυρα φιλίας-2021" στη λεκάνη της Μεσογείου θαλάσσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίζεται, στην άσκηση συμμετέχουν η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» με το ελικόπτερο Ka-27PS, που μεταφέρει, το περιπολικό σκάφος «Ντμίτρι Ρογκατσόφ» και το ρυμουλκό διάσωσης SB-742 και από αιγυπτιακής πλευράς μία φρεγάτα, δύο κορβέτες και ένα σκάφος ανεφοδιασμού.
Στο θαλάσσιο στάδιο της άσκησης οι ναυτικοί ανακοινώνεται ότι θα συνεργαστούν στην παροχή βοήθειας σε πλοίο, που κατά το σενάριό της αντιμετωπίζει ατύχημα, θα αποκρούσουν επιθέσεις σκαφών επιφανείας και θα πραγματοποιήσουν νηοψίες σε «ύποπτα πλοία».
Οι ρωσο-αιγυπτιακές ασκήσεις «Γέφυρα φιλίας» πραγματοποιούνται από το 2015 και την τελευταία φορά, πέρυσι, είχαν διεξαχθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης