Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το ΚΙΝΑΛ θέλει πρόεδρο και όχι… καπετάνιο με ναυτικό φυλλάδιο

Το ΚΙΝΑΛ θέλει πρόεδρο και όχι… καπετάνιο με ναυτικό φυλλάδιο
Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες αναθάρρησε τα στελέχη και την εν δυνάμει ηγεσία του κινήματος μετά την αδόκητη απώλεια της Φώφης Γεννηματάς.

Στο προσκήνιο ήρθε το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) χάρη στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής 5/12.
Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία αποτυπώνεται στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών , πιστοποιώντας το ενδιαφέρον όλων για τις εξελίξεις σε ένα κόμμα που στιγμάτισε το μέλλον της χώρας για περισσότερες από τρείς δεκαετίες.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε το ρίσκο να αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο προσδοκώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα το δικαιώσει.
Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες αναθάρρησε τα στελέχη και την εν δυνάμει ηγεσία του κινήματος μετά την αδόκητη απώλεια της Φώφης Γεννηματάς.
Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε με το 30% των ψηφοφόρων καθώς προσήλθαν 78.721 σε σύνολο 268.237.
Οι ψηφοφόροι της Αττικής έδωσαν στον Ανδρέα Λοβέρδο , 25.939 ψήφους , ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.880 και ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 21.795.
Οι ψηφοφόροι της Επικράτειας έδωσαν την πρωτιά στον Νίκο Ανδρουλάκη με πιθανή προσέγγιση ότι πληροί τις προϋποθέσεις της ανανέωσης.
Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέβαλε μία καινοτομία στη λειτουργία του Κράτους που ήταν η Διαύγεια, υποχρεώνοντας τους φορείς και τους εκπροσώπους της εξουσίας να ενημερώνουν τους πολίτες για τις δαπάνες ρίχνοντας άπλετο φως σε διαγωνισμούς που έκανε η τελευταία κοινότητα μέχρι την κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με τις θεσμοθετημένες ενέργειες είναι φορέας ανανέωσης στη λειτουργία του κράτους.
Το επιχείρημα των ψηφοφόρων με την επιλογή του Ανδρουλάκη ότι ο Νίκος εκπροσωπεί το καινούργιο δεν πιστοποιείται από κάποια μέχρι σήμερα ενέργεια ενώ ορισμένοι λένε έχει μάθει για τα καλά τα κομματικά τερτίπια όταν μάλιστα δεν μπορώ να βρω μία δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2011 με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από τα καθήκοντα του πρωθυπουργού.
Ελπίζουμε τις τελευταίες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Νίκος Ανδρουλάκης να δώσει στους ψηφοφόρους την ατζέντα της ανανέωσης που οραματίζονται για την ελληνική κοινωνία.
Όμως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ πρέπει να κατανοήσουν ότι με την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου θα υλοποιηθεί μετά από 18 μήνες και μέχρι τότε θα εκπροσωπείται από ένα βουλευτή τον οποίο θα προτείνει για εκλογή από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Τι θα συμβεί αν οι ψηφοφόροι έκαναν μια σωστή επιλογή στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά αυτός με τη σειρά του δεν βρει τον σωστό άνθρωπο να δώσει διμέτωπο αγώνα μέσα στη Βουλή.
Επι 18 μήνες θα απουσιάζει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα και είναι ζητούμενο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όταν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ πέφτουν στις δημοσκοπήσεις εκτός και αν οι δημοσκόποι μετρούν ένα απόντα πρόεδρο με έδρα τις Βρυξέλλες.
Εν κατακλείδι το ΚΙΝΑΛ θέλει έναν πρόεδρο που θα είναι παρόν στη Βουλή και όχι ένα Καπετάνιο με ναυτικό φυλλάδιο που θα ταξιδεύει από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα και δεν θα μπορεί να απαντήσει πρόσωπο με πρόσωπο στον πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης