Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιετνάμ: Αναστολή εμβολιασμών - Νοσηλεία για 120 έφηβους, 3 αγόρια νεκρά μετά από Pfizer

Βιετνάμ: Αναστολή εμβολιασμών - Νοσηλεία για 120 έφηβους, 3 αγόρια νεκρά μετά από Pfizer
Η βιετναμέζικη επαρχία Thanh Hoa ανέστειλε τον εμβολιασμό με Pfizer

Την απόσυρση παρτίδας εμβολίων της Pfizer αποφάσισε η βιετναμέζικη επαρχία Thanh Hoa, καθώς περί τους 120 εφήβους μετά από εμβολιασμό τους χρειάστηκαν νοσηλεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη χώρα της Ασίας.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της επαρχίας, οι έφηβοι νοσηλεύτηκαν με διάφορα συμπτώματα: από ναυτία μέχρι υψηλό πυρετό και αναπνευστικές δυσχέρειες – με 17 παιδιά παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες.
Οι αρχές του Βιετνάμ, ακόμη, δεν έχουν επιβεβαιώσει τα περιστατικά.
Ο Vu Van Chinh, διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Ha Trung District, είπε ότι οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό είναι φυσιολογικές, αλλά είναι πιο πιθανές στα παιδιά παρά στους ενήλικες.
Ο Luong Ngoc Truong, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, είπε, παρόλο που η επαρχία σταμάτησε να χρησιμοποιεί την ως αναφερόμενη παρτίδα εμβολίων, «Έχουμε ακόμα απόθεμα, επομένως θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε παιδιά».
Η περί ης ο λόγος παρτίδα αποθεματοποιήθηκε και θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες ομάδες, π.χ. σε ενήλικες, πρόσθεσε ο Truong.
Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παπουτσιών Kim Viet του Thanh Hoa πέθαναν λόγω «παρενεργειών» αφού έλαβαν το εμβόλιο Vero Cell κατά της COVID, το οποίο εγκρίθηκε τον Μάιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Τρία παιδιά από το Βιετνάμ νεκρά μετά από εμβολιασμό

Το Βιετνάμ στις 30 Νοεμβρίου έβαλε μπρος πρόγραμμα εμβολιασμού με Pfizer κατά της Covid για παιδιά 15 έως 17 ετών.
Από τότε, τρία παιδιά έχουν πεθάνει μετά τη λήψη της πρώτης τους δόσης.
Aιτία θανάτου ήταν η «υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο».
Ένας από τους τρεις θανάτους που αναφέρθηκαν αφορούσε ένα 12χρονο αγόρι στη νότια επαρχία Binh Phuoc, το οποίο πέθανε μία ημέρα μετά την πρώτη δόση με Pfizer.
Το αγόρι έλαβε το εμβόλιο του τη Δευτέρα το απόγευμα και στάλθηκε στο σπίτι για ξεκούραση.
Μετά το δείπνο, ένιωσε ζαλάδες, πόνους στην κοιλιά και παρουσίασε διάρροια.
Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά πέθανε το πρωί της Τρίτης.
Το υπουργείο Υγείας συνέστησε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να προσδιορίσει την αιτία του θανάτου του 12χρονου.
Ένα 16χρονο αγόρι στην επαρχία Bac Giang και ένα κορίτσι δημοτικού στο Ανόι πέθαναν και την Κυριακή, αφού έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.
Το υπουργείο Υγείας είπε ότι και οι δύο θάνατοι προκλήθηκαν από «υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο», όχι από πρόβλημα με την ποιότητά του ή τη διαδικασία εμβολιασμού.
Οι φαρμακευτικές Pfizer και Merck συμφώνησαν στις 24 Νοεμβρίου να δώσουν άδειες σε εταιρείες στο Βιετνάμ για την παραγωγή χαπιών θεραπείας για την Covid - paxlovid (Pfizer) και molnupiravir (Merck).
Το Βιετνάμ είναι μία από τις 95 χώρες που επιτρέπεται να παράγουν τα χάπια μέσω εθελοντικής συμφωνίας αδειοδότησης με τη Medicines Patent Pool, μια διεθνή ομάδα δημόσιας υγείας που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί 18.558 παρενέργειες μετά το εμβόλιο της Pfizer για την Covid σε ηλικίες 12 έως 17 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης