Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: «Δεν περιμένουμε καμία πρόοδο» στη συνομιλία Biden - Putin

Κρεμλίνο: «Δεν περιμένουμε καμία πρόοδο» στη συνομιλία Biden - Putin
«Η Ρωσία ποτέ δεν ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κανέναν. Όμως έχουμε τις δικές μας ανησυχίες, υπάρχουν οι δικές μας κόκκινες γραμμές», επισήμανε ο Peskov.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει κάποια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη μέσω βιντεοδιάσκεψης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Putin και του Αμερικανού προέδρου Biden για την Ουκρανία, αλλά κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος παρά την αυξανόμενη ένταση.
«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε καμία πρόοδο σ’ αυτή τη συζήτηση. Είναι συζήτηση εργασίας, η οποία πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολο περίοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Η κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη αυξάνεται, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι «είναι εκτός κλίμακας» και «φυσικά αυτό απαιτεί προσωπική συζήτηση σε επίπεδο κορυφής». Ο Peskov προσέθεσε ότι η επαφή των δύο προέδρων είναι από μόνη της κάτι καλό, ακόμη και αν δεν υπάρξουν αποφάσεις που υποδηλώνουν πρόοδο.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η απόφαση να διεξαχθούν συνομιλίες επιβεβαιώνει ότι οι δύο ηγέτες σκοπεύουν να συζητήσουν τα ζητήματα και δεν προτίθενται να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.
Ο Peskov αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Putin σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία αναζητεί «καλές, προβλέψιμες σχέσεις με τις ΗΠΑ». «Η Ρωσία ποτέ δεν ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κανέναν. Όμως έχουμε τις δικές μας ανησυχίες, υπάρχουν οι δικές μας κόκκινες γραμμές», επισήμανε ο Peskov.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Biden ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές, είπε ότι «και αυτό το θέμα θα συζητηθεί».
Ο Putin στη συζήτηση με τον Μπάιντεν είναι έτοιμος να ακούσει τις δικές του ανησυχίες και να δώσει τις δικές του διευκρινίσεις, δήλωσε ο Peskov.
Το Κρεμλίνο δεν βλέπει επίσης να υπάρχουν κάποιες έμμεσες ενδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που να επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο της επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις οποίες αναφέρθηκαν ξένα μέσα ενημέρωσης , δήλωσε ο Peskov απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Ο Biden και ο Putin αναμένεται να αρχίσουν τις συνομιλίες μέσω βιντεοδιάσκεψης περίπου στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στις συνομιλίες από το Σότσι όπου βρίσκεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης