Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος για θανάτους λόγω covid: Μιλάμε πλέον για έγκλημα – Η ευθύνη είναι του Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος για θανάτους λόγω covid: Μιλάμε πλέον για έγκλημα – Η ευθύνη είναι του Μητσοτάκη
Έχουμε 152 ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «πλέον μιλάμε για έγκλημα» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στους θανάτους λόγω της επιδημίας covid, υποστηρίζοντας ότι «η ευθύνη» είναι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
«Η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με την καθημερινή τραγωδία που ζούμε στην πανδημία» είπε μιλώντας στο ρ/σ «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης» ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε καθημερινές απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους».
«Πλέον μιλάμε για έγκλημα.
Όταν είμαστε σε αυτή τη θέση, μιλάμε πλέον για εγκληματικά λάθη» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου το ερώτημα «πόσες από τις καθημερινές απώλειες συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ».
«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη και Δεκέμβρη στη βόρεια Ελλάδα, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη θέση.
Όταν χθες το βράδυ έχουμε 152 ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η ευθύνη είναι εγκληματική και έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου, κ. Καπραβέλος, «το είπε ξεκάθαρα: εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη».
«Σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά θνητότητας σε ανθρώπους που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - ενώ θα έπρεπε να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - αγγίζουν το 97% με 99%.
Την ίδια στιγμή ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ουσιαστικά ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ ή εκτός ΜΕΘ.
Εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης