Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ. Υγείας): Θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι θάνατοι λόγω covid

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ. Υγείας): Θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι θάνατοι λόγω covid
Οι θάνατοι είναι κυρίως σε ανεμβολίαστους και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι θάνατοι λόγω της επιδημίας της covid διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία υπογράμμισε πως αυτοί προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι ή είναι άνω των 70 ετών με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Γκάγκα είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σταθεροποιείται και ίσως έχει και μια μικρή κάμψη.
«Ο μέσος χρόνος που περνάει από τη διάγνωση στον θάνατο ξεπερνάει τις 10 μέρες.
Άρα οι θάνατοι που βλέπουμε και αυτοί που διασωληνώνονται είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 μέρες» ανέφερε η κα.Γκάγκα, η οποία τόνισε ότι οι θάνατοι αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών και γι’ αυτό κι έγινε ο εμβολιασμός υποχρεωτικός.
«Έχουμε βεβαίως και ανθρώπους άλλους που χάνονται, όπως εγκύους.
Μόνο στην 4η ΥΠΕ τον προηγούμενο μήνα αρρώστησαν και νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες γυναίκες, χρειάστηκε να γίνουν πολλές καισαρικές, διασωληνώθηκαν 7 και είχαμε και θάνατο.
Μιλάμε για τεράστια νούμερα για κοπέλες που είναι υγιείς και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε η κα.Γκάγκα, αναφέροντας πως οι θάνατοι είναι κυρίως σε ανεμβολίαστους και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα.

Σε μια εβδομάδα ασφαλή συμπεράσματα για την Omicron

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να επεκταθεί και στους πολίτες από 50 ετών, τόνισε ότι σε αυτές τις ηλικίες «δε βλέπουμε βαριά κρούσματα».
«Βεβαίως τα μέτρα συζητούνται και μπορεί αύριο η μετάλλαξη Omicron να αλλάξει τελείως την άποψή μας γιατί θα φέρει καινούρια ευρήματα» είπε η κα.Γκάγκα, υποστηρίζοντας ότι μια περίπου εβδομάδα θα έχουμε εικόνα για το πόσο μεταδοτική είναι, το πόσο σοβαρή νόσο κάνει, για το πόσο προσβάλλονται οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί.
«Αυτή τη στιγμή με τα κρούσματα που έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Άρα, είναι λογικό ότι πρέπει να προσέχουμε, αλλά όχι να πανικοβαλλόμαστε», διευκρίνισε η κα.Γκάγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης