Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Στο τραπέζι η αναχρηματοδότηση ομολόγου - Αισιοδοξία για EBITDA άνω των 100 εκατ. ευρώ

Intralot: Στο τραπέζι η αναχρηματοδότηση ομολόγου - Αισιοδοξία για EBITDA άνω των 100 εκατ. ευρώ
Η οικονομική κατάσταση του ομίλου έχει βελτιωθεί σημαντικά και θα μπορούσε μέσω έκδοσης νέου ομολόγου να πετύχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού
Σχετικά Άρθρα

Στη διατήρηση της ρευστότητας σε υψηλά επίπεδα αλλά και στην αύξηση των EBITDA σε επίπεδα που θα μπορούν να δώσουν κέρδη στην τελική γραμμή στοχεύει η διοίκηση της Intralot.
Επιπλέον εξετάζει αναχρηματοδότηση ομολόγου προκειμένου να πετύχει καλύτερο επιτόκιο.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (6/12) τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με την πορεία του τρίτου τριμήνου η διοίκηση ανέφερε πως τα αποτελέσματα αυξάνουν την πεποίθηση ότι θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για φέτος.
Επανέλαβε την εκτίμηση για EBITDA πάνω από 100 εκατ. ευρώ και κοντά στα 105 εκατ. ευρώ, ενώ εκτίμησε πως οι λειτουργικές δαπάνες θα περιοριστούν φέτος στα 90-92 εκατ. ευρώ αποτυπώνοντας τη σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στα τελευταία χρόνια.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη ήταν η διοίκηση και από την πορεία των ταμειακών ροών που όπως σημείωσε οι λειτουργικές έχουν ήδη ανέλθει στα επίπεδα του 2018, περίοδο που δεν είχαν εμφανιστεί τα προβλήματα στην εταιρεία.
Η αναδιάρθρωση των δανείων, η απομόχλευση των 163 εκατ. ευρώ βοήθησαν τα κέρδη αλλά και τον δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA ώστε να υποχωρήσει στις 4,7 φορές.
Η διοίκηση στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη στις ΗΠΑ, μέσω στρατηγικών συνεργασιών ή και με άλλους τρόπους, ενώ νέα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά περιμένει από την αγορά της Βρετανίας, αλλά από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Η διοίκηση δεν απέκλεισε πως ένα από τα σενάρια που εξετάζει είναι να γίνει πληρωμή του ομολόγου που λήγει το 2025 και έκδοση νέου καθώς όπως ειπώθηκε, τώρα τα οικονομικά της εταιρείας είναι πιο ισχυρά και θα μπορούσε να πετύχει καλύτερο επιτόκιο.
Αναφορικά με τη Μάλτα αναφέρθηκε πως δεν κατέθεσαν προσφορά με αποτέλεσμα να χάσουν το συμβόλαιο, καθώς θεώρησαν πως η δαπάνη ήταν μεγάλη.
Μάλιστα τονίστηκε πως το ποσό που δόθηκε τελικά από ανταγωνίστρια εταιρεία είναι υψηλό, και η Intralot με αυτό το ποσό δεν θα μπορούσε να βγάλει κέρδη.
Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη από την Αμερική είναι τόσο ισχυρή που καλύπτει την απώλεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης