Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τρία σενάρια για την Omicron - Προειδοποίηση Τζανάκη για εκατόμβη νεκρών και νέο «Μάρτιο 2020»

Τρία σενάρια για την Omicron - Προειδοποίηση Τζανάκη για εκατόμβη νεκρών και νέο «Μάρτιο 2020»
O κ. Τζανάκης παρουσίασε τρία διαφορετικά σενάρια που σχετίζονται με την μετάλλαξη Omicron
Σχετικά Άρθρα
Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες, αρχικά για τους άνω των 40 και ίσως λίγο αργότερα από 18 ετών, πρότεινε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «ζούμε πια σε ένα πόλεμο».
Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι εάν η νέα μετάλλαξη Omicron διαφεύγει της τεχνικής και φυσικής ανοσίας «τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ άσχημα» και το επόμενο κύμα της πανδημίας θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι εάν η μετάλλαξη Omicron επικρατήσει και όντως η μεταδοτικότητά της είναι μεγάλη, τα κρούσματα κορωνοϊού θα διπλασιαστούν ίσως και θα τριπλασιαστούν, ενώ εάν το ποσοστό των ανεμβολίαστων παραμείνει ίδιο «θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως το υγειονομικό σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί».

Τρία σενάρια για τη μετάλλαξη Omicron

O κ. Τζανάκης παρουσίασε τρία διαφορετικά σενάρια που σχετίζονται με την μετάλλαξη Omicron.
Το πρώτο σενάριο που έχει μικρές πιθανότητες να επαληθευτεί είναι πως η Omicron προκαλεί σοβαρή και κρίσιμη νόσο όχι μόνο σε ανεβολίαστους αλλά και σε νοσήσαντες ή εμβολιασμένους.
Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «ξεκινάμε τον αγώνα από τον Μάρτιο του 2020».
Ένα δεύτερο σενάριο είναι να έχουμε απέναντί μας έναν ιό που μεταδίδεται και προκαλεί ήπια νόσο τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους.
Το πιο πιθανό σενάριο ωστόσο, βρίσκεται ανάμεσα στα δύο προηγούμενα.
Σύμφωνα με αυτό η Omicron προκαλεί ήπια και σοβαρή νόσο στους εμβολιασμένους, αλλά τα εμβόλια θα προστατεύσουν τους εμβολιασμένους και η νόσος τους νοσήσαντες από βαριά νόσηση.
Όποιο σενάριο και αν επιβεβαιωθεί το σύστημα υγείας αναμένεται να επιβαρυνθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης