Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διαψεύδει την Washington Post πως έχει 175.000 στρατιώτες έτοιμους να εισβάλλουν στην Ουκρανία

Η Ρωσία διαψεύδει την Washington Post πως έχει 175.000 στρατιώτες έτοιμους να εισβάλλουν στην Ουκρανία
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, μεταφέροντας την ευθύνη στη Ρωσία"
Σχετικά Άρθρα

Διαψεύδει η Ρωσία τις νέες αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα της εφημερίδας Washington Post για πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
Οπως γράφει η εφημερίδα Kommersant,  επικαλούμενη το υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση με το να επιρρίπτει ευθύνες στην Μόσχα.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, μεταφέροντας την ευθύνη στη Ρωσία", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zacharova σύμφωνα με την Kommersant.
"Βασίζεται σε προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας που συνοδεύονται από καταγγελτική ρητορική", κατέληξε.

Η συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα για συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, και το Κίεβο λέει ότι φοβάται ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση.
Έτι περαιτέρω, η εφημερίδα Washington Post έγραψε για επικείμενη εισβολή επικαλoύμενη αξιωματούχους και έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάσει μια πολυμέτωπη επίθεση στην Ουκρανία ήδη από το επόμενο έτος με τη συμμετοχή έως και 175.000 στρατιωτών.
Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο ότι δημιούργησε δικές του δυνάμεις για να επιτεθεί σε έδαφος που κατέχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.
Είπε ότι μπορεί να μετακινήσει στρατεύματα σε ρωσικό έδαφος όπως κρίνει σκόπιμο και ότι δεν αποτελούν εξωτερική απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης