Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβλήματα στο Μεσολόγγι – Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι - Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα στο Μεσολόγγι – Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι - Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας

Δεκάδες κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, αλλά και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια, έχουν δεχθεί οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω των βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής 3/12 .
Ειδικότερα, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έως τις 6:30 το πρωί του Σαββάτου 4/12, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 95 κλήσεις, εκ των οποίων 24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία,70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μία κλήση για κοπή δέντρου.
Στο Μεσολόγγι καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα, καθώς έχουν πλημμυρίσει ισόγεια σπίτια και καταστήματα, αλλά και δρόμοι, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ζημιές σε οικοσκευές, εμπορεύματα και οχήματα.
Στην Αιτωλοακαρνανία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. από την Πάτρα με διασωστική λέμβο, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.
Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι δυνάμεις σε Αχαΐα και Ηλεία.
Επιπλέον, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης