Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: Αν ισχύσουν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

Οικονόμου σε Τσίπρα: Αν ισχύσουν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων
Σχετικά Άρθρα

Τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη λειτουργία των σχολείων αντικρούει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αν ισχύσουν οι προτάσεις του κ. Τσίπρα «τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, θέλοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων και πανεπιστημίων.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου

Πιο αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στη δήλωση του: «Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!!... Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν. Παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη.
Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση.
Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης