Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ σε παρασκευαστές εμβολίων: Να είστε έτοιμοι να τα προσαρμόσετε στην παράλλαξη Omicron

ΠΟΥ σε παρασκευαστές εμβολίων: Να είστε έτοιμοι να τα προσαρμόσετε στην παράλλαξη Omicron
Τα στοιχεία δείχνουν πως η Omicron έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Να αρχίζουν να προετοιμάζονται ώστε να προσαρμόσουν τα εμβόλια της έναντι της παράλλαξης Omicron κάλεσε τους παρασκευαστές εμβολίων ο ΠΟΥ.
Σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Christian Lindmeier υποστήριξε ότι «υπάρχει ισχυρή σύσταση οι παρασκευαστές εμβολίων να αρχίσουν να προετοιμάζονται και να σχεδιάζουν για την πιθανότητα να πρέπει να προσαρμόσουν το υπάρχον εμβόλιο».
«Είναι καλό να μην περιμένουν απλώς μέχρι να χτυπήσει ο τελευταίος συναγερμός» είπε ο Lindmeier, ο οποίος πάντως σημείωσε πως θα χρειαστεί λίγος ακόμα χρόνος προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την παράλλαξη.
«Προκαταρκτικά δεδομένα, ...δείχνουν πως υπάρχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.
Αλλά αυτό είναι όλο κι όλο που έχουμε βασικά μέχρι τώρα.
Η Delta παραμένει η κυρίαρχη παραλλαγή παγκοσμίως, σε αυτήν αποδίδεται ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των μολύνσεων» είπε ο Lindmeier, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Omicron μπορεί να αυξάνεται, και μπορεί να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα ξεπεράσει την κυρίαρχη παραλλαγή, αλλά σε αυτό το σημείο η πολύ κυρίαρχη παραλλαγή παραμένει η Delta».
«Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε πολλές χώρες μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το κλείσιμο και πάλι της οικονομίας, τα lockdown σε ορισμένες περιοχές, το κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών σε τμήματα της Ευρώπης, αυτό έγινε πριν από την Omicron λόγω μιας αύξησης στα κρούσματα της Delta.
Ας μην το χάσουμε αυτό από τα μάτια μας» υπογράμμισε ο Lindmeier.

Δεν έχουμε πληροφορίες για θανάτους

Όπως είπε, μέχρι στιγμής ο Π.Ο.Υ. δεν έχει πληροφορίες για ενδεχόμενους θανάτους από τη νέα παραλλαγή Omicron του ιού που προκαλεί την COVID-19.
«Δεν έχω δει κάποια πληροφορία για θανάτους που συνδέονται με την Όμικρον.
Καθώς όλο και περισσότερες χώρες διενεργούν τεστ στην προσπάθεια να εντοπίσουν τη νέα παραλλαγή, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, περισσότερες πληροφορίες, και - αν και ελπίζω πως όχι - πιθανόν θανάτους» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης