Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συνεχίστηκε η στρέβλωση στην Attica Bank – Τι δείχνει η αποτίμηση σε σύγκριση με τα κεφάλαια

tags :
Συνεχίστηκε η στρέβλωση στην Attica Bank – Τι δείχνει η αποτίμηση σε σύγκριση με τα κεφάλαια
Με βάση το μέσο όρων των συστημικών τραπεζών για να έχει ανάλογο p/bv η Attica Bank θα πρέπει να υποχωρήσει 65-70%
Σχετικά Άρθρα

Υψηλή μεταβλητότητα παρατηρήθηκε και σήμερα στη μετοχή της Attica Bank καθώς και στο δικαίωμα για την αύξηση κεφαλαίου.
Η μετοχή τελικά έκλεισε με απώλειες -14,45% ενώ το δικαίωμα στο -75%.
Σημειώνεται ότι το δικαίωμα ξεκίνησε στις 25/11 με τιμή εκκίνησης τα 33,35 ευρώ ενώ σήμερα 3/12 ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής του.

Με την αύξηση κεφαλαίου να γίνεται στα 0,20 ευρώ, η τιμή της Attica Bank σήμερα στα 0,45 ευρώ θεωρείται ασύμφορη για κάποιον επενδυτή που θέλει να πάρει μετοχές. Και αυτό γιατί το δικαίωμα προσφέρεται με μεγάλο discount έναντι της τιμής.
 Όμως η στρέβλωση πλέον αναδεικνύεται και σε σύγκριση με τις συστημικές τράπεζες, οι οποίες και με βάση τα θεμελιώδη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Αν για παράδειγμα η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί πλήρως και μπουν οι νέες μετοχές στην τρέχουσα τιμή τότε η αποτίμηση θα ήταν στα 551 εκατ. ευρώ.
Η Attica Βank έχει 186 εκατ. ευρώ κεφάλαια και με την αύξηση κεφαλαίου θα συγκεντρώσει 240 εκατ. ευρώ, άρα θα ανέλθουν στα 426 εκατ. ευρώ.
Με την σημερινή κεφαλαιοποίηση της Attica Βank η σχέση P/BV διαμορφώνεται στις 1,13 φορές όταν ο μέσος όρος των 4 βασικών συστημικών τραπεζών είναι στις 0,4 φορές.
Αυτός ο δείκτης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και επομένως για να παίζει με ανάλογο δείκτη με αυτόν των συστημικών θα πρέπει να χάσει τουλάχιστον το 65% με 70% της σημερινής της αξίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες μετοχές θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης