Ενέργεια

Ακόμη μία χρονιά - ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ακόμη μία χρονιά - ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, η παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα υπερβεί εκείνη των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας μαζί, μέχρι το 2026

Ήταν μία ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρά την πανδημία Covid-19 και το αυξημένο κόστος πρώτων υλών σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ).

Όπως μεταδίδει ο Guardian, περίπου 290 GW νέας δυναμικότητας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως με τη μορφή ανεμογεννητριών και ηλιακών συλλεκτών, έχει εγκατασταθεί σε όλον τον κόσμο φέτος, ξεπερνώντας το προηγούμενο περσινό ρεκόρ.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, η παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα υπερβεί εκείνη των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας μαζί, μέχρι το 2026.
Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% της αύξησης της παγκόσμιας ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τώρα έως το τέλος του 2026, με την ηλιακή ενέργεια να παρέχει περίπου το ήμισυ της αύξησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης