Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Η παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον... Οκτώβριο στην Νιγηρία

Νέα εξέλιξη: Η παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον... Οκτώβριο στην Νιγηρία
Η Νότια Αφρική και η Μποτσουάνα έχουν αναφέρει ότι τα δείγματά τους χρονολογούνται από τις αρχές Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Ανατροπή δεδομέων στα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την παραλλαγή Omicron η οποία παρά την παγκόσμια ... ανατραχή φαίνεται πως δεν είναι τόσο νέα όσα νομίζουμε ή στα όσα τουλάχιστον μας αναφέρουν.
Η νέα εξέλιξη προέρχεται από Νιγηριανούς επιστήμονες οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα παραλλαγής της παραλλαγής Omicron στη χώρα, με τουλάχιστον ένα κρούσμα να σημειώνεται τον Οκτώβριο του 2021.
Οι έρευνες επιβεβαίωσαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική που έφτασαν στη Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε σε δήλωση το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας (NCDC).
Κανένα άλλο δείγμα πουθενά στον κόσμο δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Η Μποτσουάνα και η Νότια Αφρική ήταν οι μόνες αφρικανικές χώρες που επιβεβαίωσαν κρούσματα Omicron πριν από την Τετάρτη 24/11, όταν η Νιγηρία και η Γκάνα ανακοίνωσαν ανιχνευμένα κρούσματα.
Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον Καναδά ήταν και τα δύο μεταξύ ατόμων που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα από τη Νιγηρία.
Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες αναγνώρισαν την παραλλαγή αρχικά, αναφέροντάς την στις 24 Νοεμβρίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος την χαρακτήρισε ως παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία και την ονόμασε Omicron.

Τα πρώτα δείγματα 


Η Νότια Αφρική και η Μποτσουάνα έχουν αναφέρει ότι τα δείγματά τους χρονολογούνται από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι ειδικοί λένε ότι ο αριθμός των μεταλλάξεων που έχει η παραλλαγή υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική και θα μπορούσε να ξεφύγει από την προστασία που απολαμβάνουν οι άνθρωποι από τα εμβόλια και την προηγούμενη μόλυνση, αν και επίσης προειδοποιούν ότι λίγα είναι γνωστά ακόμη για το στέλεχος.
Χώρες σε όλο τον κόσμο περιόρισαν τα ταξίδια από τη νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες.
Κρούσματα Omicron έχουν έκτοτε παρατηρηθεί σε περίπου δύο δωδεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ισραήλ και της Ολλανδίας.
Ολλανδοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η παραλλαγή βρέθηκε σε δείγματα από τις 19 Νοεμβρίου και τις 23 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας ότι ήταν παρούσα στην Ευρώπη νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ορισμένοι.
«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη νότια Αφρική», ανέφερε σε δήλωση το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Τα προκαταρκτικά ευρήματα από χώρες που εντόπισαν κρούσματα Omicron νωρίτερα δείχνουν ότι «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με το Omicron διαφέρουν από άλλες παραλλαγές», δήλωσε ο Δρ Ifedayo Adetifa, γενικός διευθυντής του NCDC, σε δήλωση. «Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης