Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γραβάνης: Κανένα στέλεχος του κορωνοϊού δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα εμβόλια

Γραβάνης: Κανένα στέλεχος του κορωνοϊού δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα εμβόλια

Ο κ. Γραβάνης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 60 ετών

Την εκτίμηση ότι η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού δεν θα ξεφεύγει από τα εμβόλια εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μετάλλαξη Delta.
«Δεν πρέπει να θορυβούμαστε πρόωρα καθώς δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και εξήγησε ότι μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασπίδα που προσφέρουν τα εμβόλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσει εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη, όπως είπε να μην μας προστατεύει καθόλου το εμβόλιο.
«Έχουμε αποσπασματικές πληροφορίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος Omicron: Δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι, αν και πόσο διαφεύγει από τα εμβόλια και πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη εφόσον μολύνει τον οργανισμό. Είχαμε την ίδια συζήτηση και για τα στελέχη Delta, Gama, Μu, και Epsilon».
Πάντως, ο κ. Γραβάνης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η μετάλλαξη Delta, η οποία πανδημεί μέσα στην κοινότητα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ο κ. Γραβάνης επεσήμανε: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με μια συμπεριφορά που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, εκεί η πολιτεία παρεμβαίνει με μια δημοκρατική απόφαση επιβάλλοντας κάποιο πρόστιμο. Όπως όταν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης