Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αυστηροποίηση των μέτρων και για τους εμβολιασμένους - Θα πρέπει να επιδεικνύουν τεστ 2 ημερών

Τζανάκης: Αυστηροποίηση των μέτρων και για τους εμβολιασμένους - Θα πρέπει να επιδεικνύουν τεστ 2 ημερών
Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είπε “επιτέλους!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την σιγουριά ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Όπως είπε “θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα είναι σε δύο κατευθύνσεις. Θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, θα πρέπει να παρθούν μέτρα και για τους εμβολιασμένους τουλάχιστον για τη συμμετοχή τους σε μείζονα κοινωνικά event, όπως τα γήπεδα ή εκδηλώσεις που είναι πάνω από 100 άτομα”.

“Οι εμβολιασμένοι, κατά τη γνώμη μου, πλέον όσοι έχουν δύο δόσεις θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ δύο ημερών.
Οι εμβολιασμένοι ναι μεν δεν κινδυνεύουν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όμως συμβάλλουν δραστικά στη διασπορά” πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είπε “επιτέλους! Το έχω πει εδώ και καιρό, ότι το αδύναμο σημείο των μέτρων ήταν η μη στόχευση στους άνω των 60.
Είναι αυτοί που κατά 90% διασωληνώνονται και το 90% των θανάτων”.

“Θα το πω πρώτη φορά σε εσάς, θα πρέπει να γίνει εκτεταμένη γονιδιωματική ανάλυση αναδρομικού τύπου, δηλαδή σε προηγούμενα δείγματα τουλάχιστον του προηγούμενου μήνα, για να δούμε μήπως η Όμικρον είναι ανάμεσά μας και δεν το γνωρίζουμε.
Πρέπει να γίνει άμεσα γιατί η δυναμική του τελευταίου κύματος, θυμίζει κάποιον εξωγενή παράγοντα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μοντέλα μας, δυσεξήγητο. Πώς αυτή η τρομακτική εκθετική αύξηση έγινε μέσα σε 15 ημέρες.
Δεύτερον φαίνεται ότι η Όμικρον διαφεύγει περισσότερο από την Δέλτα από τα εμβόλια σε ότι αφορά την μόλυνση, δηλαδή οι εμβολιασμένοι δεν θα είναι στον ίδιο βαθμό προστατευμένοι” υπογράμμισε.

Όπως περιέγραψε το καλό σενάριο είναι ότι η Όμικρον θα επικρατήσει αλλά θα είναι πιο ήπια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης