Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δείκτης «Covid Resilience»: Πτώση 11 θέσεων για την Ελλάδα - Στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη

Δείκτης «Covid Resilience»: Πτώση 11 θέσεων για την Ελλάδα - Στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη
Βουτιά 11 θέσεων, στην 34η, καταγράφει η Ελλάδα στον μηνιαίο δείκτη «ανθεκτικότητας» απέναντι στην πανδημία, που καταρτίζει το Bloomberg.
Σχετικά Άρθρα

Πτώση 11 θέσεων, στην 34η, καταγράφει η Ελλάδα στον μηνιαίο δείκτη «ανθεκτικότητας» απέναντι στην πανδημία, που καταρτίζει το Bloomberg.
Πρόκειται για ένα δείκτη που διαμορφώνεται κάθε μήνα, με στόχο να δείξει ποιες χώρες αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία.
Χρησιμοποιεί δώδεκα επιμέρους μετρήσεις που σχετίζονται με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, την ποιότητα του συστήματος υγείας, την εμβολιαστική κάλυψη, τη θνησιμότητα.
Καθώς ο χειμώνας έχει πυροδοτήσει νέα κύματα της πανδημίας σε πολλές χώρες της Δύσης και η Omicron έχει κάνει την εμφάνισή της στον μηνιαίο δείκτη που παρακολουθεί τα δεδομένα στις 54 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, οι ανατροπές είναι σημαντικές.
Η Ευρώπη, που για μήνες κυριαρχούσε στην πρώτη δεκάδα, υποχωρεί, ενώ στην πρώτη θέση έχουν αναρριχηθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι το 100% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Στα ΗΑΕ τα κρούσματα είναι κάτω των 100 ημερησίως, ενώ σπάνια καταγράφεται απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Από την άλλη πλευρά, η Αυστρία, η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέστρεψε σε lockdown, βουτά 31 θέσεις στην κατάταξη (εξακολουθεί να βρίσκεται μια θέση πάνω από την Ελλάδα), ενώ η Ιρλανδία, νούμερο 1 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τώρα κατατάσσεται 4η.
Σημειώνεται ότι εξετάζοντας την εικόνα στο σύνολο του τελευταίου 12μηνου, (στοιχεία που παρουσίασε προ ημερών το Bloomberg), η Ελλάδα βρέθηκε στον πάτο σε ότι αφορά τη σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
bloomberg_2.jpg


www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης