Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κρατάνε οι στηρίξεις – Βελτίωση τζίρου λόγω MSCI

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κρατάνε οι στηρίξεις – Βελτίωση τζίρου λόγω MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο γερμανικός δείκτης έδειξε να «πατάει» στις 15.000 μονάδες και να βγάζει μία καλή αντίδραση από τα χαμηλά. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τη δική μας αγορά, η οποία βρήκε δυνάμεις και είδαμε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Με κάποια καθυστέρηση η δική μας αλλά μάλλον οφείλεται στην πτώση της Coca Cola. Από το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών, είδαμε νωρίτερα μεγαλύτερη βελτίωση.

Όμως στις τελικές δημοπρασίες και λόγω του MSCI, μπήκαν μεγάλες εντολές και μάλλον οι αγοραστές είχαν το πάνω χέρι. Έτσι περιορίστηκε στο τέλος η πτώση στο 0,42% με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει πάνω στον εκθετικό των 200 ημερών. Όσο κρατάμε τις κρίσιμες στηρίξεις, δε χαλάει η μεγάλη εικόνα, αλλά η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένη. Η Κυβέρνηση πήρε και άλλα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, με κυριότερο την υποχρέωση για τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλιώς έχει πρόστιμο. Αποκλείει πάντως lockdown.

Οι ξένες αγορές και η πορεία τους θα συνεχίσουν να κατευθύνουν το ΧΑ, με κάποιες τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων να είναι στο μενού. Σημειώνουμε πως εντοπίζουμε πολύ ισχυρές επιδόσεις σε μεγάλο αριθμό εισηγμένων.

ΟΛΠ: Η έξοδος από τον MSCI (τη μικρή κατηγορία) στοίχησε στη μετοχή. Είδαμε όγκο 225 χιλ. τεμάχια και απώλειες 3,34%. Δε βλέπεις κάθε μέρα τέτοιους όγκους σε αυτή τη μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική είχε την καλύτερη εικόνα και η Eurobank με την Πειραιώς τη χειρότερη. Δεν καλύφθηκε η προσφορά στην Eurobank, ενώ η Εθνική ήταν η μόνο που έκλεισε με άνοδο. Η Alpha Bank υποχώρησε ελαφρώς και φάνηκε και πάλι να κρατάει το 1 ευρώ.

ΤΙΙΤΑΝ: Απώλειες 2,41% και τιμή 13,74%. Νομίζουμε πως στενεύουν πλέον σημαντικά τα περιθώρια πτώσης. Κοντεύει να σπάσει και το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Χωρίς κάτι το ενδιαφέρον η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Ανάλογο του τρίτου τριμήνου αναμένει η διοίκηση να είναι το τέταρτο, ενώ αναφορικά με την αλλαγή στη διοίκηση, δεν ειπώθηκαν πολλά, καθώς αναμένονται αποφάσεις, αλλά μάλλον στις αρχές του επόμενου έτους θα έχουν οριστικοποιηθεί. Στο υψηλό ημέρας και με μικρή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Είχε την μεγαλύτερη άνοδο αφού λόγω των δημοπρασιών έκλεισε στα 7,42 ευρώ και στο +2,63%.

FOURLIS: Συνεχίστηκαν και σήμερα τα πακέτα και μένει να φανεί αν όντως ισχύει αυτό που ακούστηκε στην αγορά, ότι δηλαδή ο μεγάλος πωλητής που την ταλαιπωρούσε για μήνες, τελείωσε. Πάντως είδαμε ξανά μεγάλες εντολές πώλησης, άλλωστε φαίνεται και στον τελικό όγκο. Στα 3,85 ευρώ και στο +2,12% με συνολικό όγκο 447 χιλ. τεμάχια.

MEDICON: Τα νούμερα εννεαμήνου είναι απλά εκπληκτικά. Όσο συνεχίζεται η πανδημία, κάποιες εταιρείες βγάζουν κέρδη και η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές. Στα 4,08 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο με τα 2,28 εκατ. ευρώ να δημιουργούνται στο τρίτο τρίμηνο. Στα 3,70 ευρώ και στο +8,82% με όγκο 27 χιλ. τεμάχια και με αποτίμηση 16,3 εκατ. ευρώ.

ΒΥΤΕ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και επαναπροσέγγιση των 3 ευρώ.

INTRAKAT: Το τρίτο τρίμηνο ήταν καλό και βελτίωσε την εικόνα του εννεαμήνου. Σε αντίθεση με άλλες κατασκευαστικές, εδώ φαίνεται πως η συγκεκριμένη τα πήγε καλύτερα, ενώ στο εξάμηνο είχε πάει χειρότερα. Στα 1,99 ευρώ και στο -2,45%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Καιρό είχαμε να δούμε θετικό EBITDA και μάλλον τα πλοία αλλάζουν την πορεία της εταιρείας. Και έχουμε την αίσθηση ότι τα μισθώματα δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα στην κερδοφορία. Μας λυπεί το γεγονός ότι η διοίκηση στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει το ύψος του καθαρού δανεισμού ή του ταμείου της τουλάχιστον. Να φανεί δηλαδή η σχέση αποτίμησης με μετρητά. Αυτό είναι το ισχυρό χαρτί της, αλλά τι να πούμε…

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Ανέκαμψε σημαντικά στο εννεάμηνο και με κέρδη προ φόρων 1,03 εκατ. ευρώ εκτιμούμε ότι το p/e για το σύνολο της χρήσης θα είναι κοντά στις 10 φορές.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Εδώ έχουμε μείωση EBITDA στο εννεάμηνο, αλλά αύξηση της κερδοφορίας προ φόρων. Προφανώς από όσα μπορούμε να καταλάβουμε οφείλεται σε κάποια διαφορά στα χρηματοοικονομικά. Τα αυξημένα κόστη σε ενέργεια και πρώτες ύλες επηρεάζουν. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 1,37 εκατ. ευρώ από 1,07 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: (Update): Νομίζουμε πως η εταιρεία έχει στείλει λάθος ανακοίνωση στο ΧΑ. Στο συνημμένο αναφερόμαστε και μας μπέρδεψε. Στο εννεάμηνο είχε κέρδη προ φόρων και τόκων 5,37 εκατ. ευρώ από 4,55 εκατ. ευρώ. Θα διορθωθεί από την εταιρεία, επομένως θα τα ξαναδούμε. 

ΕΛΒΕ: Κομμένη ήταν σήμερα η μετοχή και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Το τρίτο τρίμηνο δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να έχουμε στο εννεάμηνο μείωση κερδών προ φόρων στα 2,26 εκατ. ευρώ από 2,82 εκατ. ευρώ ή 20%. Και με αυτά όμως πάλι φθηνή είναι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης