Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα τέσσερα προφίλ των επαγγελματιών ταξιδιωτών

Τα τέσσερα προφίλ των επαγγελματιών ταξιδιωτών
Τα περιφερειακά ταξίδια είναι από τα πρώτα που επιστρέφουν, ακολουθούμενα από τα εθνικά και μετά τα διεθνή ταξίδια

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της McKinsey & Company, η ταχύτητα με την οποία τα επαγγελματικά ταξίδια ανακάμπτουν σταδιακά ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση και τον σκοπό του ταξιδιού.
Τα περιφερειακά ταξίδια είναι από τα πρώτα που επιστρέφουν, ακολουθούμενα από τα εθνικά και μετά τα διεθνή ταξίδια.
Οι αναλυτές της McKinsey & Company έχουν χωρίσει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες σε τέσσερα προφίλ με βάση τρεις δείκτες:

  • Τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.
  • Το λόγο του ταξιδιού.
  • Την εγγύτητα του ταξιδιού (τοπικό ή διεθνές).

Αυτοί που δεν σταμάτησαν ποτέ να ταξιδεύουν

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ταξίδι για αυτά τα άτομα θεωρήθηκε απαραίτητο. Επέστρεψαν για να ταξιδέψουν μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί υγείας. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό εργοστασίων και εργάτες στον αγρό.

Αυτοί που δεν θα επιστρέψουν ποτέ

Αυτή η ομάδα εργαζομένων κατάφερε να διατηρήσει υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας τους τελευταίους μήνες, ακόμη και όταν εργαζόταν εξ αποστάσεως. Έχουν εκμεταλλευτεί τα τεχνολογικά εργαλεία για να βελτιώσουν τον τρόπο που δραστηριοποιούνται. Κάποιοι μπορεί να ξανακάνουν επαγγελματικά ταξίδια στο μέλλον, αλλά σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από πριν.

Αυτοί που φοβούνται να χάσουν

Αυτό το τμήμα κινείται κυρίως για τη διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτες. Η ανάκαμψη αναμένεται να είναι ταχύτερη μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), καθώς υπόκεινται λιγότερο στην αυστηρή διαδικασία έγκρισης μεγαλύτερων εταιρειών. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο που θα καταλύσει την επιστροφή των επαγγελματιών ταξιδιωτών από ανταγωνιστικές εταιρείες.

Αυτοί που περιμένουν να δουν τι θα γίνει

Αποτελείται από εργαζόμενους σε ρόλους σε σχετικά μη ανταγωνιστικές βιομηχανίες: δημόσιος τομέας, επαγγελματικές ενώσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό το τμήμα μπορεί να έχει πραγματοποιήσει εικονικές εκδηλώσεις για να αντικαταστήσει τις προσωπικές διασκέψεις και μπορεί να είναι πιο απρόθυμο να επιστρέψει στο δρόμο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης