Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE και ΝΑΤΟ στηρίζουν τη Λιθουανία στη μεταναστευτική κρίση – Καταδικάζουν υβριδική επίθεση από τη Λευκορωσία

EE και ΝΑΤΟ στηρίζουν τη  Λιθουανία στη μεταναστευτική κρίση – Καταδικάζουν  υβριδική επίθεση από τη Λευκορωσία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg επισκέφτηκαν τη Λιθυανία

Σχετικά Άρθρα

Th  Λιθουανία επισκέφτηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Συνάντησαν τον πρόεδρο της χώρας, Gitanas Nausėda, προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό ζήτημα και τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα εμ την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Η στήριξη

«Η Λιθουανία διαχειρίζεται αυτή την υβριδική επίθεση με ανθρώπινο και αποφασιστικό τρόπο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό σας.
Αυτό περιλαμβάνει εξοπλισμό στήριξης για αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσίων, της Frontex και της Europol.
Ήδη η Λιθουανία έχει στηριχτεί με 37 εκατομμύρια ευρώ ως επείγουσα βοήθεια αλλά όπως ανακοίνωσα, τριπλασιάζουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Λετονία σε 200 εκατομμύρια συνολικά για φέτος και του χρόνου».

Σε ετοιμότητα

Η Λευκορωσία και η απόπειρα εργαλειοποίησης μεταναστών από το καθεστώς Lukashenko μονοπώλησε τις συζητήσεις, με όλες τις πλευρές να αναζητούν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των συνόρων.
«Το ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά του καθεστώτος Lukashenko. 
Tα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει σημαντικά την παρουσία μας στην περιοχή.
Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, έχουμε ετοιμοπόλεμες ομάδες στη Βαλτική, συμπεριλαμβανομένων μίας στη Λετονία και μίας ακόμη στη Λιθουανία» δήλωσε ο Jens Stoltenberg.

Τοποθέτηση τείχους

Η Λιθουανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με τη Λευκορωσία και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει εργασίες τοποθέτησης ατσάλινου τείχους ύψους άνω των 3 μέτρων.
Σύμφωνα με τα σχέδια, αναμένεται να καλύψει 500 χιλιόμετρα και το κόστος υπολογίζεται σε 152 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης