Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού εμβολιασμού – Όχι νέο lockdown

Γαϊτάνης (ΝΔ): Πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού εμβολιασμού – Όχι νέο lockdown

«Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού», τόνισε ο Τ. Γαϊτάνης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος και σημείωσε ότι χθες ξεπεράσαμε τα 7 εκατ. σε πρώτες δόσεις εμβολίων.
Ο κ. Γαϊτάνης μιλώντας στο Mega πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί σε αναμνηστικές δόσεις διαρκώς αυξάνονται, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού.
Ακόμη, σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως σε χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.
«Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και συμπλήρωσε ότι η νέα μετάλλαξη διερευνάται από τους επιστήμονες και σύντομα θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.
Υπογράμμισε δε, ότι το ζήτημα δεν είναι να μπουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι, αλλά να προστατευθεί η ζωή τους και γι’ αυτό το λόγο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει περιοριστικά μέτρα.
Τέλος, για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση ότι άργησαν να παρθούν μέτρα, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε πως η κυβέρνηση άρχισε τα λαμβάνει μέτρα από το καλοκαίρι, όπου θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτικότητα στις δομές υγείας και στα νοσοκομεία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «προαιρετική υποχρεωτικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης