Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Β. Κικίλιας: Οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας - Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό

Β. Κικίλιας: Οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας - Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό
Το 25% του ΑΕΠ της χώρας, άμεσα ή έμμεσα, προέρχεται από τον τουρισμό

“Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας”, τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο MEGA ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας. Αξίζουν να διαφημίζονται και να προμοτάρονται και η ύπαιθρος μας, τα βουνά μας, οι λίμνες μας.
Έχουμε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, κωμοπόλεις, πόλεις, χωριά, που αξίζουν οι επισκέπτες να κλείσουν εισιτήριο, να κλείσουν ξενοδοχείο και να χαρούν αυτή τη μοναδική εμπειρία”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια

Πάνω από 10 δις ευρώ τα έσοδα

“Όλος ο πλανήτης μας δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αυτή την πανδημία και πώς «ξαναμπραντάραμε» τη χώρα.
Μας εμπιστεύτηκαν οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες ως ασφαλή προορισμό. Και για αυτό καταφέραμε, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα ήταν της τάξεως των 5-6 δις ευρώ, να έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 10 και να ανεβαίνουμε”.

Το 2022, το καλοκαίρι θα είναι την άνοιξη. Πρέπει το Μάρτιο να είμαστε όλοι έτοιμοι

“Το 25% του ΑΕΠ της χώρας, άμεσα ή έμμεσα, προέρχεται από τον τουρισμό. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι έμποροι που είναι συνυφασμένοι άμεσα με το τουριστικό προϊόν και όλα τα επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό, πρέπει να στηριχθούν.
Βλέπω τις προκρατήσεις τον Οκτώβριο για το καλοκαίρι του 2022 να είναι 30% πάνω από ό,τι ήταν τον Οκτώβριο του 2018 και το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή προ κορωνοϊού.
Βλέπω τις αεροπορικές εταιρείες μετά τις συμφωνίες που κάνουμε σε Γαλλία, Αγγλία και Αμερική να αυξάνουν σημαντικά τις θέσεις για το καλοκαίρι του 2022. Είναι εντυπωσιακό ότι θα έχουμε 14 πτήσεις από τις Η.Π.Α., γνωρίζουμε όλοι ότι μιλάμε για πολύ υψηλού εισοδήματος επισκέπτες, τουρίστες που μένουν και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα.
Θα προχωρήσουμε σε όλες τις μεγάλες τουριστικές αγορές σε τέτοιες συμφωνίες και πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Το 2022, το καλοκαίρι θα είναι την άνοιξη. Άρα Μάρτιο, Απρίλιο πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι και με ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
Επίσης, με τη Γενική Διευθύντρια Ευρώπης της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) που με επισκέφθηκε εχθές, καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Ζητούν να ξεκινήσουμε κρουαζιέρα φέτος από την 1η Μαρτίου. Και αυτό θα γίνει.”

Υψηλές πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς για το Δεκέμβριο

“Συναντήθηκα νωρίτερα σήμερα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, έναν εξαιρετικό επιστήμονα και πολύ πετυχημένο αυτοδιοικητικό.
Αυτή τη στιγμή είναι στο 65%-70% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και οι πληροφορίες που έχουμε για τον Δεκέμβριο για τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, τους χριστουγεννιάτικους, είναι για πολύ υψηλές πληρότητες.
Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο αυτό να το καταστρέψουμε. Οπότε πιο μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αύξηση των εμβολιασμών και σεβασμό στην τεράστια προσπάθεια των υγειονομικών αυτά τα δύο χρόνια. Τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο και η στήριξη όλων να τους βοηθήσουμε να τα καταφέρουν.”

Η ελληνική κοινωνία αξίζει να πάει μπροστά με μεγάλο όπλο τον εμβολιασμό

“Βλέπω ένα peak πανδημικό σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο, δεν θα κουραστώ να το λέω. Είναι ο εμβολιασμός. Απαιτείται ο εμβολιασμός και με την τρίτη δόση.
Το βλέπουμε σε κοινωνίες που έχουν φύγει μπροστά εμβολιαστικά, όπως είναι το Ισραήλ.
Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί με κίνδυνο της ζωής τους, με την παρότρυνση όλων και τις εξηγήσεις από τους επιστήμονες και τους ειδικούς, πρέπει να εμβολιαστούν.
Θεωρώ ότι αξίζει η ελληνική κοινωνία να πάει μπροστά, να επιστρέψει σιγά-σιγά σε μία μερική κανονικότητα και να ξαναβρεί η χώρα τους ρυθμούς ζωής της.”

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης