Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για lockdown – Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για lockdown – Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ
Σε 43,3 δισεκατομμύρια ευρώ το ύψος της συνολικής βοήθειας προς την κοινωνία λόγω πανδημίας είπε ο κ.Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η οικονομία και η κοινωνία με ένα νέο lockdown διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις, σε όποιες κρίσεις υπάρχουν ή προκύψουν στο μέλλον.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση».
«Ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας

Μικρότερος ΕΝΦΙΑ

Για τον ΕΝΦΙΑ του 2022 ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα αρχίσει να πληρώνεται από τον ερχόμενο Μάρτιο σε 10 ή 12 δόσεις.
«Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκ. ευρώ» υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού.
Ήδη όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολίτη.

Στα 43,3 δισ ευρώ η βοήθεια

Ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι συνολικά τα χρήματα προς την κοινωνία για να βοηθηθεί εξαιτίας της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ από το 2020 μέχρι το 2022, χρήματα που δανείστηκε η χώρα με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Στο 7% το έλλειμμα για το 2021

Όσον αφορά την οικονομία ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι το έλλειμμα για το 2021 θα είναι 7% ή 13 δισ. ευρω.
Παράλληλα, είπε πως το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στο 200% του ΑΕΠ ή σε 350 δισ. ευρω.
Ο ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι η εκτίμηση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πως το 2022 θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας αλλά μέσα από την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης