Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Αναζωπυρώνεται ο κορωνοϊός - Aύξηση ρεκόρ των μολύνσεων και των νοσηλειών

Βέλγιο: Αναζωπυρώνεται ο κορωνοϊός - Aύξηση ρεκόρ των μολύνσεων και των νοσηλειών
Οι ημερήσιες μολύνσεις κατέρριψαν στο Βέλγιο ρεκόρ

H αύξηση των μολύνσεων και των νοσηλειών που έχουν σχέση με την Covid στο Βέλγιο είναι «υψηλότερη και των πιο απαισιόδοξων καμπυλών» που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί επιστήμονες, ανακοίνωσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo.
Ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει εκτάκτως αύριο, Παρασκευή, το πρωί τους επικεφαλής των περιφερειακών κυβερνήσεων για να αποφασίσουν νέα μέτρα. «Τα τελευταία δεδομένα που συλλέχθηκαν δείχνουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε ο Κρόο, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Οι ημερήσιες μολύνσεις κατέρριψαν τη Δευτέρα στο Βέλγιο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, με 23.621 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano.
Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο δεύτερο κύμα, με 22.221 μολύνσεις που καταγράφηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το Sciensano.
Την εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 16.000 μολύνσεις ημερησίως στη χώρα αυτή των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η καμπύλη είναι εκθετική, μετά την επιπεδοποίησή της όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν τις 2.500 ημερησίως.
«Χρειάζονται στο εξής νέα μέτρα για να ανακουφιστούν οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Ο De Croo δήλωσε επίσης ότι οι αρχές σκοπεύουν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και κυρίως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, την οποία μόλις 1,2 εκατομμύριο Βέλγοι έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης