Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Τουρκία ζητά επείγουσα έγκριση για το εγχώριο εμβόλιό της

Κορωνοϊός: Η Τουρκία ζητά επείγουσα έγκριση για το εγχώριο εμβόλιό της
Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε πως η δουλειά για το Turkovac ολοκληρώνεται και ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα σηματοδοτήσει την πρώτη κλινική έρευνα Φάσης 3 που πραγματοποιήθηκε πλήρως από την Τουρκία

Επείγουσα έγκριση ζητά η Τουρκία για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, το Turkovac, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αναμένεται να είναι διαθέσιμο για χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου του στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε πως η δουλειά για το Turkovac ολοκληρώνεται και ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα σηματοδοτήσει την πρώτη κλινική έρευνα Φάσης 3 που πραγματοποιήθηκε πλήρως από την Τουρκία.
«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια καλή είδηση για τον λαό μας: το εγχώριο αδρανές εμβόλιο Turkovac κατά του κορωνοϊού, υπέβαλε σήμερα αίτημα για επείγουσα έγκριση», δήλωσε ο Kontza.
Το υπουργείο του ανακοίνωσε πως για την επείγουσα έγκριση του εμβολίου υποβλήθηκε αίτημα στην επίσημη τουρκική Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Μηχανημάτων (TITCK).
Η Τουρκία άρχισε να αναπτύσσει φέτος το Turkovac, όμως υπήρξαν καθυστερήσεις στην ανάπτυξή του.
Ο πρόεδρος Erdogan έχει δηλώσει πως η Τουρκία θα διαθέσει το εμβόλιό της σε όλο τον κόσμο.
Η Τουρκία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 120 εκατατομμύρια δόσεις εμβολίων, χρησιμοποιώντας τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την κινεζική Sinovac και τις Pfizer/BioNTech, ενώ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν κάνει τις δύο δόσεις των εμβολίων. Έχει επίσης αρχίσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις.
Οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κυμαίνονται γύρω στις 30.000 από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων, που κορυφώθηκε στους 290 το Σεπτέμβριο, παραμένει κοντά στους 200. Η κυβέρνηση έχει καλέσει το λαό να λαμβάνει ατομικά μέτρα προστασίας και να εμβολιαστεί, αποδίδοντας τους υψηλούς αριθμούς των κρουσμάτων στα ανεπαρκή επίπεδα εμβολιασμού.
Χθες Τετάρτη (24/11) ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Klunge, δήλωσε πως η Τουρκία προσφέρθηκε να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό για να υποστηρίξει ευρωπαϊκές χώρες με κορεσμένα συστήματα υγείας και μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ ευχαρίστησε την Άγκυρα για τη συμβολή της.
Ο Kotza απάντησε στο μήνυμα του Klunge στο Twitter λέγοντας πως η Τουρκία θα δωρίσει περαιτέρω 10 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέσω του μηχανισμού COVA.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης