Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 9 μήνες λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η πρόταση από Κομισιόν για τα ταξίδια εντός της ΕΕ

Στους 9 μήνες λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η πρόταση από Κομισιόν για τα ταξίδια εντός της ΕΕ
O εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα
Μονόδρομος φαίνεται πως θα καταστεί η χορήγηση της γ' δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊού προκειμένου να έχουν ισχύ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που ανοίγουν όλες τις πόρτες για τους εμβολιασμένους πολίτες. Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζει και η Κομισιόν και -με αφορμή τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- προτείνει τη λήξη του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά τους 9 μήνες από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.
Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε εις γνώση του.

Η επιστολή Μητσοτάκη στην von der Leyen

Εν τω μεταξύ, χθες, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, προτείνοντας τη χορήγηση της γ' δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για τους άνω των 60 ετών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζει την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, παρά την εμβολιαστική εκστρατεία. Όπως λέει, αυτή πιθανότατα αποδίδεται είτε στην μετάλλαξη Δέλτα είτε στην μείωση της κάλυψης που προσφέρουν τα εμβόλια με το πέρασμα του χρόνου.
«Για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, ειδικά από την στιγμή που η τρίτη δόση έχει αποδείξει πως είναι αποτελεσματική σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στο να αποτρέψει άσχημα αποτελέσματα όπως ο θάνατος, ενώ προστατεύει και από την συμπτωματική νόσηση αφού κρατά τους πολίτες εκτός νοσοκομείων» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης