Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εισήγηση της Merkel για lockdown 14 ημερών για όλους στην Γερμανία απορρίφθηκε… αλλά οι «επιστήμονες» επιμένουν

Η εισήγηση της Merkel για lockdown 14 ημερών για όλους στην Γερμανία απορρίφθηκε… αλλά οι «επιστήμονες» επιμένουν
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η Merkel ζήτησε να επιβληθεί «lockdowns για όλους» δύο εβδομάδων αμέσως μετά την αποχώρησή της
Σχετικά Άρθρα

Η εισήγηση της Merkel της απερχόμενης Καγκελαρίου της Γερμανίας, να επιβληθεί νέο lockdown 14 ημερών απορρίφθηκε από τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό και τον νέο καγκελάριο Scholz.
O νέος κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από 3 κόμματα, τους σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους του Christian Lindner… ο οποίος για όσους το θυμούνται είχε εισηγηθεί να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ.
Η νέα κυβέρνηση απέρριψε την εισήγηση της Merkel για lockdown αλλά δεν είναι σαφές εάν η άρνηση για καραντίνα κρατήσει για καιρό… αφού οι επιστήμονες επιμένουν ότι μπορεί να είναι η μόνη.. λύση για την Γερμανία άπαξ και μεταδίδουν και νοσούν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Ο νέος καγκελάριος Scholz περιέγραψε ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής της Γερμανίας: ο χειρισμός της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδιαίτερα του «4ου κύματος» του ιού που έχει πυροδοτήσει πανικό, οδηγώντας σε διαδηλώσεις στη Γερμανία και σε ολόκληρη την ΕΕ.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η Merkel ζήτησε να επιβληθεί «lockdowns για όλους» δύο εβδομάδων αμέσως μετά την αποχώρησή της.

Η έκκληση απορρίφθηκε από εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του συντηρητικού NFP που συναντήθηκαν με την Merkel στην καγκελαρία.
Οι περισσότεροι Γερμανοί υπέθεταν εδώ και καιρό ότι ο Scholz θα αναλάβει νέος Καγκελάριος της Γεμρναίας, όπερ και εγένετο.
Φαίνεται τώρα ότι η Γερμανία έχει επιτέλους έναν ηγέτη που βάζει τις προσωπικές ελευθερίες και το δικαίωμα επιλογής πάνω από τις απαιτήσεις των lobbys των φαρμακευτικών εταιριών.

Ο Scholz κατάφερε να γεφυρώσει το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των Πρασίνων και του συντηρητικού FDP και να δημιουργήσει νέα τρομακτική κυβέρνηση.
Μετά από 2 δεκαετίες κεντροδεξιάς διακυβέρνησης μετατοπίζοντας το πολιτικό πλαίσιο της Γερμανίας προς το κέντρο.

Αν και σε αυτό το σημείο, είναι δύσκολο να πούμε πολλά για την προοπτική της νέας κυβέρνησης του Scholz, η οποία φαίνεται ήδη να υιοθετεί μια πιο κεντρώα, προσέγγιση.

Ο Scholz θα αναλάβει καγκελάριος, ενώ ο αρχηγός του FDP Christian Lindner θα αναλάβει την παλιά δουλειά του Scholz ως υπουργός Οικονομικών.
Οι Πράσινοι αναμένουν να «ανταμειφθούν» με δύο μεγάλα υπουργεία για τους δικούς τους ηγέτες, τον Robert Habeck και την Annalena Baerbock:
Το νέο υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος για τον πρώτο και το διάσημο υπουργείο Εξωτερικών για τον δεύτερο.

Ο Scholz δήλωσε ότι η Γερμανία θα εξετάσει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για «ορισμένες ομάδες», αλλά δεν διευκρίνισε τι εννοούσε.
Διαδηλώσεις κατά των νέων περιορισμών και των πιστοποιητικών εμβολίων σημειώθηκαν στην Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης