Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανάκαμψη στις κρατήσεις ταξιδίων αναμένουν TUI και IAG

Ανάκαμψη στις κρατήσεις ταξιδίων αναμένουν TUI και IAG
Mεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές σημειώνουν οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Δομινικανή Δημοκρατία
Αυξημένες κρατήσεις πάνω από το μέσο όρο για το καλοκαίρι του 2022 αναμένει η Tui Group.
Οι τάσεις στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων εμφανίζονται ήδη για το καλοκαίρι. Mεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές σημειώνουν οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Δομινικανή Δημοκρατία.
“Η ανακοίνωση του ανοίγματος των ΗΠΑ μόνο στους τουρίστες έχει κεντρίσει τη ζήτηση. Οι εισερχόμενες κρατήσεις το δείχνουν ήδη ξεκάθαρα”. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Tui Deutschland, Stefan Baumert στο Reuters.
Τα σχόλιά του έγιναν καθώς ο διευθύνων σύμβουλος του International Airlines Group, Luis Gallego, αποκάλυψε μια ανάκαμψη στις υπερατλαντικές κρατήσεις μετά το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου.
«Οι διατλαντικές κρατήσεις έχουν ήδη φτάσει σχεδόν το 100% των επιπέδων του 2019. Αναμένω τα δρομολόγια του Βόρειου Ατλαντικού να έχουν πλήρη χωρητικότητα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».
Το αφεντικό του ιδιοκτήτη της British Airways είπε ότι αναμένει να επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα πτήσεων έως το 2023.
Ωστόσο, ο Gallego προειδοποίησε ότι μια προσπάθεια του Heathrow να αυξήσει τα τέλη του θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάκαμψη.
Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το 40% των επιβατών που χρησιμοποιούν τον κόμβο του Λονδίνου για διέλευση σε άλλους προορισμούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά αεροδρόμια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης