Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι περιμένουν οι αναλυτές για το εννεάμηνο του ΟΠΑΠ – Επιστροφή στην κανονικότητα στο γ’ τρίμηνο

tags :
Τι περιμένουν οι αναλυτές για το εννεάμηνο του ΟΠΑΠ – Επιστροφή στην κανονικότητα στο γ’ τρίμηνο
Βελτίωση σε όλες τις γραμμές από την πλήρη λειτουργία των δραστηριοτήτων αναμένεται να δείξει το τρίτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα (23/11) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο ο ΟΠΑΠ, ενώ αύριο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου θα δείξουν επιστροφή στην κανονικότητα και θα είναι κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.
Ο τζίρος αναμένεται στο τρίμηνο στα 461 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 16%, τα δημοσιευμένα EBITDA στα 174 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 66% και τα καθαρά κέρδη στην περιοχή των 95 εκατ. ευρώ από 53 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίτο τρίμηνο.
Η Euroxx περιμένει βελτίωση στα έσοδα προ εισφορών οδηγούμενα από την πλήρη λειτουργία τόσο των πρακτορείων ΟΠΑΠ όσο και των καταστημάτων PLAY.
Τα καθαρά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο αναμένονται στα 317 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22,2% και στο εννεάμηνο στα 977 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 64,2%.
Τα δημοσιευμένα EBITDA εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν κατά 63% στο τρίτο τρίμηνο ανερχόμενα στα 171 εκατ. ευρώ και στα 376 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο ενισχυμένα κατά 81,2%.
Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο αναμένονται στα 95 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 80,3% και στο εννεάμηνο στα 177 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 142,5%.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο αναμένονται στα 164 εκατ. ευρώ από 83 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank αναφέρει πως περιμένει ισχυρό τρίμηνο βοηθούμενο από την πλήρη ενοποίηση της Stoiximan και από τη βελτιωμένη πορεία των παιχνιδιών.
Τα έσοδα (GGR) αναμένονται στα 470 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20%, τα EBITDA στα 173 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 65% και τα καθαρά κέρδη στα 97 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 84%.
Οι εκτιμήσεις της περιλαμβάνουν έσοδο 58 εκατ. ευρώ από τη νέα άδεια για τις λοταρίες και το στοίχημα δεκαετούς διάρκειας.
Αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη η Optima περιμένει από τη διοίκηση να αναφερθεί στις προοπτικές για το σύνολο του έτους λόγω του περιβάλλοντος προκλήσεων και στα επόμενα βήματα της στρατηγικής για τη δραστηριότητα online όπως για παράδειγμα η ένταξη του ΚΙΝΟ και σημειώνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης