Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τις τράπεζες στο επίκεντρο- Τι συνέβη στα πρώτα λεπτά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τις τράπεζες στο επίκεντρο- Τι συνέβη στα πρώτα λεπτά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το γεγονός ότι η Moody’s δεν αξιολόγησε την ελληνική οικονομία, δημιουργεί μία διάθεση για ρευστοποιήσεις. Είχαμε και την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell που δεν είχε κάποια αλλαγή για τις ελληνικές μετοχές. Το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά. Έχουν ανοίξει οι αγορές της Ευρώπης σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά.

Η πορεία της πανδημίας δημιουργεί επίσης ανησυχίες για ένα νέο lockdown. Τα αποτελέσματα των εισηγμένων που θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Σε κάθε περίπτωση η αγορά εξακολουθεί να θέλει προσοχή. Σήμερα ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank με την αποκοπή του δικαιώματος και η Jumbo διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη ξεκίνησε δείχνοντας άνοδο έως 0,80% που μάλλον ήταν στρέβλωση, αφού ο τραπεζικός δείκτης έδειχνε +2,2% και δεν έβγαινε αυτό το νούμερο από τις τιμές των μετοχών που τον απαρτίζουν. Την ίδια ώρα ο FTSE 25 είχε οριακή πτώση. Μετά από λίγο ο τραπεζικός έδειχνε άνοδο 0,8%, αλλά μόνο η ΑΛΦΑ είχε άνοδο. Ο Γενικός μείωσε στο +0,4%. Δε σταματάει να μας εκπλήσσει το Χρηματιστήριο. Εκτός και αν είχε να κάνει με την τιμή της Τράπεζας Αττικής, η οποία ξεκίνησε με λίγα κομμάτια στα 2,50 ευρώ και μετά πήγε στο 1 ευρώ. 

ATTICA BANK: Η προσαρμοσμένη τιμή είναι 0,2740 ευρώ. Η μετοχή έχει limit up στα 5,13 ευρώ και limit down στα 0,1918 ευρώ. Για κάθε μία παλιά οι κάτοχοι μετοχών έχουν δικαίωμα για 49,5265 νέες μετοχές προς 0,20 ευρώ η κάθε μία. Η μετοχή ξεκίνησε με ελάχιστο όγκο 810 τεμάχια. Έγραψε αρχικά 2,50 ευρώ και στη συνέχεια πήγε στο 1 ευρώ.  

JUMBO: Τα 0,30 ευρώ ανά μετοχή αντιστοιχούν σε μερισματική απόδοση 2,3% με βάση το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Υποχωρεί 0,75% στο άνοιγμα η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε όλες τις συστημικές υπήρχαν μεγάλες εντολές πώλησης στημένες. Δεν προκαλούσαν μεγάλες απώλειες αλλά έδειχναν μία εικόνα. Στη Eurobank υπήρχαν 400 χιλ. τεμάχια στα 0,96 ευρώ. Στην Εθνική 101 χιλ. στα 2,80 ευρώ. Στην Πειραιώς 300 χιλ. τεμάχια στα 1,45 ευρώ. Η Alpha Bank προσπαθεί ανοδικά και κινείται προς τα 1,15 ευρώ. Υποχωρούν οι άλλες τρεις συστημικές αλλά ήπια.

FLEXOPACK: Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου συνεχίζουν να έχουν την εικόνα του εξαμήνου, αλλά θεωρούμε πως περιορίστηκαν λίγο οι επιπτώσεις. Οι ελλείψεις πρώτων υλών, οι αυξημένες τιμές, το μεταφορικό κόστος και το ενεργειακό συνεχίζουν να επηρεάζουν. Εκτιμούμε πως στα επόμενα τρίμηνα θα δούμε τις αυξήσεις από την εταιρεία και πως μειώνουν τις επιπτώσεις, κάτι που κάνουν αρκετές εταιρείες.

Ο όμιλος διατηρεί αρνητικό καθαρό δανεισμό, ο τζίρος στο τρίτο τρίμηνο ήταν υψηλότερος του περσινού και τα συνολικά κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο μειώθηκαν στα 8,8 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ. Λογικά το ταμπλό έχει ενσωματώσει στην αποτίμηση αυτήν την πίεση στα μεγέθη με την πτώση που είδαμε όταν είχε δημοσιεύσει το εξάμηνο.

CENERGY: Συνεχίζει ανοδικά και σε νέα υψηλά, προσεγγίζοντας τα 3 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έρχεται και η ώρα της και θα δώσει μέσω επιστροφής κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της. Στα 4,25 ευρώ στο άνοιγμα με ελάχιστο όγκο συναλλαγών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με όγκο 5 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 2,25% και βρίσκεται στα 2,73 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ισχυρά τα αποτελέσματα και νομίζουμε πως θα αποτυπωθούν στην αποτίμηση αν φύγει λίγο και το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει. Στα 2,20 ευρώ και στο +1,85% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

AVE: Στο ξεκίνημα με 4 πράξεις έκανε όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Όλα στα 0,4740 ευρώ και στο -1,25%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης