Τελευταία Νέα
Speculator

Οσμή νέων σκανδάλων στο ΙΦΕΤ - Ο Σαλονικός, η Remedy, η Nature’s Horizon και οι παράνομες εξαγωγές

Οσμή νέων σκανδάλων στο ΙΦΕΤ - Ο Σαλονικός, η Remedy, η Nature’s Horizon και οι παράνομες εξαγωγές

Ποιος είναι ο ρόλος του ΕΟΦ;

Σχετικά Άρθρα

Σε πλήρη εκτροχιασμό φαίνεται ότι οδηγείται το ΙΦΕΤ καθώς νέα στοιχεία που περιέρχονται στην κατοχή του bankingnews δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που λαμβάνουμε εδώ και μήνες από ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα τα στην φαρμακευτική αφορά της χώρας, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ κ. Σωτηρίου δεν δρα μόνος του, αλλά αποτελεί απλά μια σημαντική μονάδα μιας “παρέας” επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σωτηρίου έχει πετύχει μέσα σε ένα έτος να δημιουργήσει στη θυγατρική του ΕΟΦ τόση αναταραχή που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί!
Το bankingnews σε ανύποπτη στιγμή είχε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το Σαλονικιό το γιο ευκατάστατου φαρμακοποιού με οικογενειακές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Σλοβακία και Τσεχία, ο οποίος για 600 «ολόκληρα» ευρώ είχε προσληφθεί μέσω ICAP για να εργάζεται στο ΙΦΕΤ στο Πικέρμι 500 ολόκληρα χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
Βέβαια ο Σαλονικιός όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews είχε γίνει παντοκράτορας των παραγγελιών !!!
Βέβαια μετά τις αποκαλύψεις του bankingnews ο τριαντάχρονος αποχώρησε και ανέλαβαν άλλοι να τον υποκαταστήσουν.

Πρεμούρα για τη Remedy

Πρόλαβε όμως να κάνει πολύ ενδιαφέρουσες κινήσεις.
Για παράδειγμα η πρώτη εταιρεία που “ανακάλυψε” για να αγοράσει φάρμακα, ήταν η REMEDY PHARMACEUTICALS, στην οποία έβαλε αμέσως παραγγελία.
Η παραγγελία εκείνη ολοκληρώθηκε γιατί οι υπηρεσιακοί μόνιμοι υπάλληλοι και η Νομική Υπηρεσία έκριναν σωστά ότι η REMEDY δεν κάλυπτε τις νόμιμες προϋποθέσεις για να προμηθεύσει το ΙΦΕΤ
.
Η δυσαρέσκεια του Σωτηρίου τότε ήταν άνευ προηγουμένου
Τέσσερις μήνες μετά όμως η REMEDY, που δεν το έβαλε κάτω επανήλθε πανηγυρικά!
Βρήκε κερκόπορτα, κάνοντας συμφωνία με μια Ισπανική Παραγωγό Εταιρεία, που μέχρι τότε προμήθευε απευθείας τον Οργανισμό, πήρε άδεια από τον ΕΟΦ (αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής) άμεσα και έγινε προμηθευτής του ΙΦΕΤ πουλώντας πλέον συστηματικά μέχρι σήμερα.
Ποιος είναι όμως ο ιδιοκτήτης της REMEDY
Πρόκειται για τον καλό φίλο του Γιάννη Σωτηρίου, ΣΤΑΒΛΑ ΜΙΧΑΗΛ ,κάτοικο Καλαμαριάς.

Η σχέση με Σταβλά

Τα ενδιαφέροντα φαινόμενα όμως δεν έληξαν με την Remedy καθώς το ΙΦΕΤ εδώ και μήνες κινείται εκτός νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει τις εξαγωγές φαρμάκων.
Συγκεκριμένα το ΙΦΕΤ εξάγει πανάκριβα φάρμακα που έχει πρωτύτερα εισάγει για να θεραπευτούν οι Έλληνες Πολίτες, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου από την Ελληνική Νομοθεσία και τον ΕΟΦ (4/10/2021) .
Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της Νομικής Υπηρεσίας του ΙΦΕΤ.
Οι εξαγωγές γίνονται σε φαρμακαποθήκες της Λιθουανίας και της Τσεχίας που ο ίδιος αποκλειστικά έχει επιλέξει και αποκλειστικά κάνει τις συναλλαγές . Και εδώ τα πράγματα γίνονται πλέον τα πράγματα πολύ ΗΟΤ !!! Ποια είναι άραγε η Φαρμακαποθήκη της Τσεχίας ;
Πότε έγινε η σύστασή της ; Kαι το κυριότερο, σε ποιόν ανήκει;
H εταιρία ονομάζεται NATURE’ S HORIZON sro και είναι ιδιοκτησίας ΣΤΑΒΛΑ ΜΙΧΑΗΛ.
Πραγματικά πρόκειται για εντυπωσιακή σύμπτωση καθώς ο κ. Σωτηρίου επιλέγει να αγοράζει από μια εταιρεία στην Θεσσαλονίκη και να πουλάει παράνομα σε μια άλλη στην Τσεχία που και οι δύο ανήκουν σε έναν φίλο του!!!!

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης