Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για 5ο κύμα και νέα μετάλλαξη, καθώς η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για 5ο κύμα και νέα μετάλλαξη, καθώς η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη
Πόσο πιθανή είναι η εμφάνιση μίας νέας μετάλλαξης της covid-19 στο Ισράηλ;
Σχετικά Άρθρα
Για το ενδεχόμενο μίας νέας μετάλλαξης της covid -19 και ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας προετοιμάζεται το Ισραήλ, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι μία νέα ανησυχητική μετάλλαξη είναι πιθανό να εξαπλωθεί στη χώρα, την ώρα που η covid - 19 σαρώνει τον πλανήτη και οι ταξιδιώτες επισκέπτονται τη χώρα.
Σύμφωνα με ανάλυση της Jerusalem Post, η πρόκληση έγκειται στο γεγονός ότι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας γενικά δεν γνωρίζουν πόσο ανησυχητική είναι μια μετάλλαξη πριν να είναι πολύ αργά.
Η μετάλλαξη Delta αναγνωρίστηκε μέσω γενετικής αλληλουχίας από νωρίς, αλλά κανείς δεν συνειδητοποίησε τη σημασία της έως ότου είχε ήδη εξαπλωθεί στο Ισραήλ.

Προ των πυλών το 5ο κύμα;

Με τον ρυθμό αναπαραγωγής του ιού στο Ισραήλ να οδεύει προς το 1 και τα κρούσματα να αυξάνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη, , θα μπορούσε το Ισραήλ να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πέμπτου κύματος;
Και, αν ναι, τότε γιατί ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz συμφώνησε να επιτρέψει σε ταξιδιώτες να εισέλθουν στο Ισραήλ, επιδεικνύοντας μόνο  αρνητικό rapid test και όχι PCR, διερωτάται η εφημερίδα,
Το πρωί της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής ή «R», ο αριθμός που αντικατοπτρίζει πόσα άτομα θα μολύνει ένα άρρωστο άτομο, είχε αυξηθεί στο 0,95 - από 0,73 μόλις πριν από έναν μήνα.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει εδώ και καιρό ότι η νοσηρότητα θα μειωνόταν μόνο εάν το R ήταν στο 0,8 ή χαμηλότερο, και ότι εάν το ποσοστό ήταν γύρω στο 1, τότε η νοσηρότητα πιθανότατα θα αυξανόταν, όπως συνέβη στο Ισραήλ.
Την Τρίτη καταγράφηκαν περίπου 540 άτομα θετικά, δήλωσε το υπουργείο Υγείας, και ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξήθηκε επίσης ελαφρώς σε 138 από 134.
Ο αριθμός των νέων καθημερινών κρουσμάτων ήταν περίπου 475 αυτόν τον μήνα.
«Ο ρυθμός μετάδοσης στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σε αρκετές εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα», σύμφωνα με τον Eyal Leshem, διευθυντή του Κέντρου Ταξιδιωτικής Ιατρικής και Τροπικών Ασθενειών του Ιατρικού Κέντρου Sheba.
Εξήγησε ότι αυτό δεν υποδηλώνει την έναρξη ενός άλλου κύματος, αλλά μάλλον μια σταθεροποίηση του προηγούμενου κύματος.
Ωστόσο, τον Ιούνιο, όταν το Ισραήλ είχε σταθεροποιήσει την πανδημία, τα κρούσματα αυξήθηκαν γρήγορα όταν η μετάλλαξη Delta εισήλθε στη χώρα και η ανοσία των εμβολιασμένων είχε εξασθενίσει.

Θα προχωρήσει ο εμβολιασμός των παιδιών;

Ο Leshem υποστήριξε ότι η ελπίδα για να ανακοπεί ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, είναι ότι η άμεση και αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών θα διατηρήσει τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων σταθερό ή ακόμη και σε μείωση.
Τα εμβόλια για τα παιδιά εγκρίθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και αναμενόταν να φτάσουν στο Ισραήλ την Τετάρτη, αλλά η αποστολή καθυστέρησε.
Μόλις φτάσουν, υπάρχει επίσης ένα ερώτημα, κατά πόσο οι γονείς θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα υψηλό ποσοστό Ισραηλινών γονέων διστάζουν να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε εμβολιασμό.

Η τρίτη δόση

Από την άλλη πλευρά, πάνω από 4 εκατομμύρια Ισραηλινοί αποφάσισαν να λάβουν μια ενισχυτική τρίτη δόση, η οποία αποτέλεσε τον καταλύτη για το μειωμένο ποσοστό νοσηρότητας του Ισραήλ τον τελευταίο μήνα.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για το πότε θα εξασθενίσει η τρίτη δόση και είναι πιθανό μέχρι τον Φεβρουάριο – έξι μήνες αφότου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έλαβαν την αναμνηστική δόση – τα εμβόλια να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.
Πρόκειται για μία χρονική περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ θα εισέρχεται στο αποκορύφωμα της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας, Καθ. Hagai Levine.
«Τώρα μπαίνουμε στον χειμώνα», είπε, παρά τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό.
«Δεν ξέρουμε πώς θα είναι ο χειμώνας. Δεν ξέρουμε τι αναπνευστικές ασθένειες θα υπάρξουν».
Επιπλέον, καθώς ο καιρός είναι πιο κρύος, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης