Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση - Διπλή μάσκα σε ΜΜΜ, με rapid test σε σούπερ μάρκετ

Σαρηγιάννης: Αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση - Διπλή μάσκα σε ΜΜΜ, με rapid test σε σούπερ μάρκετ
Ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικό αλλά δωρεάν

Την εκτίμηση ότι στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η κορύφωση του τρέχοντος κύματος κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο ίδιος συστήνει τη χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ έπειτα από αρνητικό rapid test.
«Η ασφάλεια στους κλειστούς χώρους είναι ο κρίσιμος κρίκος προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν ράπιντ τεστ ακόμα και για τα σουπερμάρκετ», είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
«Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια ήπια μείωσης της αύξησης. Περιμένουμε μια κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, ανάμεσα στην 1η-3η Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα θα υποχωρήσουν στα 3.500 τα Χριστούγεννα και στα 2.500 την Πρωτοχρονιά.
«Κάνουμε ουσιαστικά τώρα, αυτό που ζητούσαμε να γίνει από την αρχή. Δεν μιλάμε μόνο για τα τεστ που υποχρεούνται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι και τα παιδιά αλλά και για την αύξηση των μοριακών και rapid test που κάνει ο ΕΟΔΥ» υπογράμμισε.
Ωστόσο, ο ίδιος πρότεινε και τη διεξαγωγή self test και από τους εμβολιασμένους μια φορά την εβδομάδα, δωρεάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης