Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στο 50% - Στο 0,4% η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στο 50% - Στο 0,4% η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους
Βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα με διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, τόνισε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου

Βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα με διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, τόνισε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.
Υπογράμμισε πως «πρέπει με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία να αναχαιτιστεί η μετάδοση» του ιού ενώ σημείωσε πως αυξήθηκε κατά 50% ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή η την βδομάδα και η διαμεση ηλικία ήταν στα 36 ετη με μια μερική αύξηση στα άτομα ανω των 65 ετων.
Η παιδίατρος ανέφερε πως είναι σημαντική η αύξηση των τεστ που γίνονται λέγοντας πως ελέγχεται το 2% του πληθυσμού.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι σημαντική η πίεση στα νοσοκομεια με αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων αναφέροντας πως η πληροτητα ΜΕΘ φτάνει στο 88% σε όλη την επικρατεία και στην θεσσαλονίκη στο 77%.
Η κ. Παπαευαγγέλουν τόνισε πως υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής με την νοσηρότητα και θνησιμότητα και ότι πρωταρχικό ρόλο παιζει ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 60 ετών.
Μάλιστα αναφέρθηκε σε μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία έδειξε πως οι εμβολιασμενοι εχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να εμβολιαστούν ενδοοικογενειακά όμως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν γι αυτό πρέπει να τηρούνται από όλους τα μέτρα.
Η παιδίατρος, επισήμανε πως είναι στο 0,4% η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους ηλικίας κάτω των 80 ετών και πως το εμβόλιο υπερτερεί των φαρμάκων.
Παράλληλα, έκανε εκκληση να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης