Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία άνοιξε τον δρόμο για υποχρεωτική γ' δόση και λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Η Γαλλία άνοιξε τον δρόμο για υποχρεωτική γ' δόση και λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Στη Γαλλία, το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών θα παύει να ισχύει αν δεν κάνουν αναμνηστική δόση, έξι μήνες και πέντε εβδομάδες μετά τη δεύτερη
Σχετικά Άρθρα
Τον δρόμο για την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης και τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά από έξι μήνες, άνοιξε η Γαλλία, με τη σχετική συζήτηση να έχει ξεκινήσει και στις Βρυξέλλες.
Στη Γαλλία, το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών θα παύει να ισχύει αν δεν κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-1, έξι μήνες και πέντε εβδομάδες μετά τη δεύτερη, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Gabriel Attal, μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου Emmanuel Macron την Τρίτη.

Λήξη πιστοποιητικού και κλιμάκωση της πίεσης στους ηλικιωμένους

«Στις 15 Δεκεμβρίου το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών που έχουν κάνει δεύτερη δόση εμβολίου πριν περισσότερους από έξι μήνες και 5 εβδομάδες και οι οποίοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα χάνει την ισχύ του», διευκρίνισε ο Attal, μιλώντας στο Franceinfo μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 θα είναι υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών.
Λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ο Macron εντείνει την πίεση τους ηλικιωμένους προκειμένου να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19, συνδέοντάς τη με τη διατήρηση του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι απαραίτητο στη Γαλλία προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες.

Υγειονομικό πάσο

Το “υγειονομικό πάσο” κατά της covid-19 μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι αλλά και στα μέσα μεταφοράς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.
Το πάσο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 9 Αυγούστου για την πρόσβαση σε πολλούς χώρους διασκέδασης, άθλησης και πολιτισμού, ενώ από τις 30 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν 1,8 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς που έρχονται σε επαφή με κοινό.
Ο Attall επιβεβαίωσε ότι όσοι έχουν συννοσυρότητες, που επίσης θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση έπειτα από έξι μήνες μετά τη δεύτερη, δεν θα δουν το υγειονομικό πάσο τους να ανακαλείται “για νομικούς και τεχνικούς λόγους”.
“Χάρη στον εμβολιασμό έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος απέναντι στις σοβαρές μορφές του ιού, το 75% των Γάλλων είναι πλήρως εμβολιασμένο, δεν πρέπει το τείχος αυτό να διαρραγεί”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα είναι εκ νέου υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία όλης της Γαλλίας.

Άνοιξε η συζήτηση σε ΕΕ και Ελλάδα

Άλλωστε η σχετική συζήτηση περί λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει ανοίξει στις Βρυξέλλες, όπως έχει επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της Κομισιόν, αλλά και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ξεκινήσει, προκειμένου η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου, ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ»,  όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1,είχε τονίσει ότι «μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος», αναφερόμενος στην τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης