Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Πάνω από 41.000 ραντεβού για α’ δόση εμβολίου το τελευταίο 24ωρο

Γεωργαντάς: Πάνω από 41.000 ραντεβού για α’ δόση εμβολίου το τελευταίο 24ωρο
Άμεσα λύση ώστε η σχολική κάρτα των μαθητών να χρησιμοποιείται και σε κάθε άλλη δραστηριότητα είπε ο κ.Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εμβολιασμών τα τελευταία 24ωρα εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος είπε πως χθες κλείστηκαν 41.275 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 72.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργαντάς, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθεί λύση, ώστε η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test, να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει με ορισμένα από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που προέρχονται από άλλες χώρες, όπως και με τα πιστοποιητικά νόσησης, είπε ότι δεν υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα διαλειτουργικότητας για αυτές τις περιπτώσεις και ότι η Ε.Ε έχει το δικό της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και 16 χώρες εκτός αυτής.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα κατατεθεί μια τροπολογία για τη δημιουργία δυο νέων μητρώων για την καταγραφή των εμβολιασμένων σε χώρες εκτός Ε.Ε, όπως επίσης και για όσους έχουν νοσήσει.
Όπως είπε, αφού γίνει η επεξεργασία των πιστοποιητικών θα δοθεί στους δικαιούχους το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Νόσησης, ώστε να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->