Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετήσιο εμβολιασμό κατά της Covid εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Ετήσιο εμβολιασμό κατά της Covid εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό, αλλά και τον εμβολιασμό των νέων, προτείνουν μέλη της βρετανικής επιστημονικής κοινότητας, για το χτίσιμο του περιβόητου «τείχους ανοσίας»

Τη θέσπιση ετήσιου προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εξετάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αποκάλυψε ο Βρετανός πρώην υπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια, Nadhim Zahawi.

«Ελπίζω να γίνουμε η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα μετατρέψει την πανδημία σε ενδημία και να έχουμε ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Sun».
Επίσης, ο πρώην υπουργός πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 11, παρότι υπάρχουν χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες.
Ακόμη, πρότεινε να επιστρέψει η χρήση μάσκας για τους μαθητές σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και τη διεξαγωγή καθημερινών τεστ, εάν με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν στην τάξη.

Πώς θα αντιμετωπιστεί ο ιός

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης James Naismith είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η τρίτη, ενισχυτική δόση και ο εμβολιασμός των νεότερων αποτελούν το «κλειδί» για την εξασθένηση του κορωνοϊού.
Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοσία αρχίζει να μειώνεται περίπου έξι μήνες μετά τη β' δόση και ότι, επειδή οι ηλικιωμένοι εμφανίζονται πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό, οι ενισχυτικές δόσεις «αποκαθιστούν την ανοσία σε επίπεδα πολύ πάνω του 95%».
«Η διάρκεια της ανοσίας εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς των νέων (...) Υποψιάζομαι πως έτσι θα χάσει τα χαρακτηριστικά της σοβαρής ασθένειας» συνέχισε ο καθηγητής, εκφράζοντας ανησυχία για την «καθυστερημένη διάθεση των εμβολίων σε φτωχότερες χώρες», η οποία μπορεί να παρατείνει την παρουσία του ιού.

Ποια η κατάσταση στις άλλες χώρες

Εν τω μεταξύ, στο Βέλγιο, τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 ανάγκασαν από σήμερα τις Αρχές να προχωρήσουν ξανά σε σύσταση προς τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι.
«Υποτιμήσαμε τη μολυσματικότητα της παραλλαγής Δέλτα» παραδέχεται ο υπουργός Υγείας της χώρας, τονίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των στενών επαφών.
Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν χθες 15.513 νέα θετικά κρούσματα σε μία ημέρα. Πρόκειται για κατά 60% απ' ό,τι πριν από μια εβδομάδα. Άλλοι 33 άνθρωποι πέθαναν χθες στη Γερμανία λόγω του ιού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 96.558.
Τέλος, νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε και η Ρωσία, ένδειξη ότι η επιδημία δεν υποχωρεί παρά την εβδομάδα αργίας που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης