Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά η Wall Street - Πάνω από τις 36.000 μονάδες ο Dow Jones - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed

Σε νέα υψηλά η Wall Street - Πάνω από τις 36.000 μονάδες ο Dow Jones - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed
Συνεχίζει σε νέα υψηλά η Wall Street
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερα για άλλη μια συνεδρίαση κινήθηκε σήμερα 2/11 η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.
Τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα έχουν προσφέρει ώθηση στους δείκτες με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τον Οκτώβριο με σημαντικά κέρδη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν την καλύτερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Νοέμβριο του 2020.
Μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το FactSet, το 55,8% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 82% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις.
Οι επενδυτές έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα σε μια εβδομάδα γεμάτη εταιρικά αποτελέσματα, στη διήμερη σύσκεψη της Fed στις ΗΠΑ ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την απασχόληση του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή και θα προσφέρουν ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Σύμφωνα με το Reuters, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη – όταν και ολοκληρώνεται η διήμερη σύσκεψή της – τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, το CNBC έχει μεταδώσει ότι η τράπεζα αναμένεται να τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του 2022.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα σχόλια της Fed για την αύξηση των τιμών καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 30 ετών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,39% στις 36.052,63 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,37% στις 4.630,65 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη +0,34% στις 15.649,6 μονάδες

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας σε απεργία προχώρησαν σήμερα Τρίτη (2/11/2021), περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία.
Ειδικότερα, την απεργία εξήγγειλε το συνδικάτο υπηρεσιών Verdi, που αναφέρθηκε και σε άλλες κινητοποιήσεις πριν το τέλος του έτους, μια περίοδο με πολλή κίνηση λόγω των Χριστουγέννων.
Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε εν μέρει χθες, επηρεάζει σήμερα επτά αποθήκες του κολοσσού της επιμελητείας σε πολλές περιοχές, όπου ετοιμάζονται τα πακέτα πριν ξεκινήσει η διανομή τους.
Σε «χρυσωρυχείο» εξελίσσεται για την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, το εμβόλιο κατά της covid-19, γεγονός που αποτυπώνεται στα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄τρίμηνο του 2021.
Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη 8,146 δισ. δολ., ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, για το τρίμηνο, από 1,469 δισ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη αντίστοιχη χρονική περίοδο.
Τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν στα 24,094 δισ. δολάρια από 10,277 δισ., ξεπερνώντας με άνεση τις εκτιμήσεις για έσοδα 22,576 δισ.
Στην ανάκληση περίπου 12.000 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ προχωρά η Tesla, έπειτα από σφάλμα που διαπιστώθηκε στο λογισμικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λαθεμένη προειδοποίηση για εμπρόσθια σύγκρουση ή ξαφνική ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος για φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακαλεί 11.704 αυτοκίνητα, ενώ η απόφαση αφορά στα μοντέλα S, X, 3 και Y.
Η ανάκληση έρχεται μετά από μία αναβάθμιση στο λογισμικό που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στα οχήματα.
Η κινεζική αγορά, η μεγαλύτερη παγκοσμίως με βάση τον πληθυσμό της χώρας, αποδεικνύεται ολοένα πιο εχθρική για τους αμερικανικούς γίγαντες του Διαδικτύου και των ψηφιακών επικοινωνιών.
Τελευταία απόδειξη αποτελεί η απόφαση της Yahoo να αποχωρήσει οριστικά από την Κίνα, η οποία ισχύει από χθες.
Η Ralph Lauren αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης, κυρίως χάρη στην αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα στη Βόρεια Αμερική.
Η βιομηχανία πολυτελών ειδών έχει ανακάμψει μετά από την επιβράδυνση το 2020, καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στις κοινωνικές συναναστροφές και ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους.
Η εταιρεία λιανικής τόνισε πως αναμένει τα έσοδα για τη χρήση 2022 σε σταθερό νόμισμα, να αυξηθούν 34%-36%.
Τα καθαρά έσοδα της Ralph Lauren αυξήθηκαν στα 1,50 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου, έναντι των 1,19 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,47 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 113,4 εκατ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 38,9 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 31 σεντς έναντι εκτιμήσεων για 15 σεντς.
Τα έσοδα των 1,546 δισ. δολαρίων ήταν υψηλότερα από τα 1,433 δισ. δολάρια πέρυσι, και ήταν επίσης υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 1,477 δισ. δολάρια.
Η Under Armour τώρα αναμένει να αναλάβει χρεώσεις 525-575 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2020, εκ των οποίων τα 500 εκατ. δολάρια έχει προσδιοριστεί.
Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα της χρήσης θα αυξηθούν κατά 25% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 20%.
Στα κέρδη επέστρεψε η ConocoPhillips στο γ΄τρίμηνο 2021 έναντι των ζημιών στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια ή 1,78 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 500 εκατ. δολαρίων ή 42 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,77 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,52 δολάρια.

Νέα ιστορικά υψηλά για τον STOXX 600

Σε νέα υψηλά σκαρφάλωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία λίγο πριν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίες ενδεχομένως να δρομολογήσουν αυτή την εβδομάδα την σταδιακή απόσυρση των μέτρων που δρομολόγησαν στο αποκορύφωμα της κρίσης για την τόνωσης της ανάπτυξης.
O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη +0,1% σε νέο ιστορικό υψηλό στις 479,71 μονάδες.
Ο δείκτης σημείωσε ρεκόρ και τη Δευτέρα μετά από ένα ισχυρό ράλι τονΟκτώβριο που πυροδότησαν οι θετικές ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Περίπου 166 εταιρείες του STOXX 600 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους μέχρι σήμερα με το 65,7% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Refinitiv IBES.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά +0,9% στις 15.954,45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε +0,5% στις 6.927,03 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με απώλειες -0,2% στις 7.274,81 μονάδες.

Οι επενδυτές ανά τον κόσμο έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα σε μια εβδομάδα γεμάτη εταιρικά αποτελέσματα, στη διήμερη σύσκεψη της Fed, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26 που λαμβάνει χώρα στη Γλασκόβη.
Η σύνοδος κορυφής θεωρείται ως μια ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μια αποφασιστική δράση για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, ωστόσο δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για φιλόδοξους στόχους.
Ανέκαμψε σήμερα η αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, με το κόστος δανεισμού να υποχωρεί σημαντικά καθώς μειώθηκαν επί του παρόντος οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων.
Σε όλη την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν πολύ μετά τη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, C. Lagarde, την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι δεν αντέδρασε πιο σθεναρά στα στοιχήματα της αγοράς για αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος.
Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν τα ομόλογα της Νότιας Ευρώπης που είχαν αυξηθεί περισσότερο μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,58% και ο γαλλικός CAC-40 προσθέτει 0,17%.

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας η ισπανική εργοστασιακή δραστηριότητα αυξήθηκε τον Οκτώβριο 2021 με τον βραδύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η άνοδος του πληθωρισμού επηρέασε όλο τον κλάδο.
Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της IHS Markit στην Ισπανία, μειώθηκε στις 57,4 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 58,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Τα στοιχεία ήταν τα χαμηλότερα από τις 56,9 μονάδες που καταγράφηκαν τον Μάρτιο.
«Η αύξηση της παραγωγής -αν και διατηρήθηκε σε σταθερό ρυθμό- επιδεινώθηκε σημαντικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα», τόνισε η IHS Markit.
Ο επιχειρήσεις έκαναν λόγο για άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις στην παράδοση των εισαγωγών εξαιτίας των προβλημάτων στον εφοδιασμό, ενώ οι αυξημένες τιμές των παραγόμενων αγαθών άρχισαν να επηρεάζουν τη ζήτηση καθώς κάποιοι αγοραστές αρνήθηκαν να πληρώνουν υψηλότερες τιμές.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2021 που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε η BP εταιρεία-γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου, με στήριξη από τις αυξημένες τιμές ενέργειας.
Η βρετανική εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Ένα τρίμηνο πριν, είχε καθαρά κέρδη 2,8 δισ. δολαρίων και το αντίστοιχο διάστημα του 2020, είχε $100 εκατ., όταν οι τιμές πετρελαίου κατέρρευσαν λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Η εταιρεία σπορ αυτοκινήτων Ferrari, τόνισε ότι θα αυξήσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης, μετά από τα ισχυρά αποτελέσματα στο γ΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Bendetto Vigna.
Η Ferrari τόνισε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA για το 2021 θα διαμορφωθούν στα 1,52 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 14,5-15 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε πως τα ισχυρά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις για το 2021, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δέχθηκε παραγγελίες-ρεκόρ ιδιαίτερα από την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 12% στο γ΄ τρίμηνο, στα 371 εκατ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για 365 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 19% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, στα 1,053 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η εταιρεία υιοθέτησε μια επιφυλακτική στάση στα έσοδα στο σύνολο της χρήσης, τονίζοντας ότι θα διαμορφωθούν στα 4,3 δισ. ευρώ ή χαμηλότερα, έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για περίπου 4,3 δισ. ευρώ.

Πιέσεις στην Ασία

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας τα υψηλά δεκαετίας προσέγγισε ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τον στόχο του 2% για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καθώς η κεντρική τράπεζα καταργεί σταδιακά το πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση -που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2012- μετά από την άνοδο κατά 2,5% του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Το ποσοστό διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για άνοδο 3,3%.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας τόνισε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί ανώτατα όρια στις αποδόσεις και σηματοδότησε μια πρόωρη έναρξη της αύξησης των επιτοκίων, ενώνοντας τη φωνή της με άλλες κεντρικές τράπεζες που συσφίγγουν την πολιτική τους καθώς αυξάνονται οι πληθωριστικοί κίνδυνοι.
Η RBA διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,10%, στο οποίο έχει διαμορφωθεί από τα τέλη του 2020.
Και πάλι, η τράπεζα τόνισε πως τώρα πιστεύει ότι οι συνθήκες για την αύξηση των επιτοκίων -πλήρη απασχόληση στην Αυστραλία και τον πληθωρισμό μεταξύ 2%-3%- θα μπορούσαν να έρθουν πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν.
Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας είχε προηγουμένως δηλώσει ότι δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το 2024 το νωρίτερο.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κέρδη +1,16%..
Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,37%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen κατέγραψαν απώλειες -1,1% και -0,83% αντίστοιχα.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες -0,43% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 -0,63%.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης