Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς για sms σε ανεμβολίαστους: Θα είναι μια υπενθύμιση…

Γεωργαντάς για sms σε ανεμβολίαστους: Θα είναι μια υπενθύμιση…
Εντός της εβδομάδας η σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα

Στην αποστολή sms στους ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως εντός της εβδομάδας θα περάσει η σχετική νομοθετική διάταξη με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι η διάταξη αυτή θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών.
«Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, την οποία θέλουμε να ξεκινήσουμε και να εφαρμόσουμε από τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση και ενόψει του κινδύνου της δημόσιας υγείας που είναι παρών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την ενημέρωση και την πρόληψη.
Άρα, σε όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα για εμβολιασμό θέλουμε να κάνουμε μία υπόμνηση, μία υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου» αναφέρει ο κ.Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «είναι μία υπενθύμιση, η οποία θα γίνεται με μία σχετική περιοδικότητα κι όχι σε καθημερινή βάση».
Όπως είπε, στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμού και πρόσθεσε πως στο σύνολο του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί το 61%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 78%.
«Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να πείσουμε, να σώσουμε όσους μπορούμε, είναι ένα επιπλέον μέσο» επισημαίνει ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης