Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden και Merkel κατά Gazprom: Η Ρωσία δεν θα αφεθεί να χειραγωγεί τις ροές του φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς

tags :
Biden και Merkel κατά Gazprom: Η Ρωσία δεν θα αφεθεί να χειραγωγεί τις ροές του φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς

Το Σάββατο 30/10, στοιχεία από έναν γερμανικό φορέα εκμετάλλευσης αγωγών έδειξαν ότι οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη είχαν σταματήσει

Τις προσπάθειες να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα χειραγωγήσει τις ροές φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς συζήτησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και η Γερμανίδα καγκαλάριος , Angela Merkel, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο Joe Biden, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για τη Σύνοδο Κορυφής της G20, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν μπορεί να χειραγωγήσει τις ροές φυσικού αερίου για επιβλαβείς πολιτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Biden και η Merkel συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Σταμάτησαν οι ροές από Πολωνία

Νωρίτερα το Σάββατο (30/10), στοιχεία από έναν γερμανικό φορέα εκμετάλλευσης αγωγών έδειξαν ότι οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Γερμανία μέσω Πολωνίας είχαν σταματήσει.
Η Ρωσία στέλνει αέριο στη Δυτική Ευρώπη με πολλές διαφορετικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Yamal-Europe, ο οποίος έχει ετήσια χωρητικότητα έως και 33 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών σε φυσικό αέριο ικανοποιούνται το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.

Εκτίναξη των τιμών

Οι ροές εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου παρακολουθούνται στενά σε μια εποχή που οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάσσονται στα ύψη καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία ενώ τα αποθέματα παραμένουν χαμηλά.
Η Gazprom έχει κατηγορηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας και ορισμένους Ευρωπαίους παραγοντες ότι δεν έκανε αρκετά για να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Η ρωσική εταιρεία, από την πλευρά της,, δήλωσε ότι έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης