Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στα 100 χιλ. δολάρια βλέπει το bitcoin ο CEO της CoinList μέσα σε τρεις μήνες!

Στα 100 χιλ. δολάρια βλέπει το bitcoin ο CEO της CoinList μέσα σε τρεις μήνες!
Και η Fidelity Investments, βλέπει το κρυπτονόμισμα να φτάνει τα 100.000 δολάρια αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα
Ο επικεφαλής μιας νέας και ταχέως αναπτυσσόμενης πλατφόρμας κρυπτογράφησης βλέπει το bitcoin να αγγίζει τα 100.000 δολάρια στις αρχές του επόμενου έτους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CoinList, Graham Jenkin, είναι long για το κρυπτονόμισμα, το οποίο έφτασε στο νέο υψηλό ρεκόρ των 66.000 δολαρίων στις 20 Οκτωβρίου μετά την έναρξη ενός πολυαναμενόμενου ETF για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin στις ΗΠΑ.
Το ψηφιακό νόμισμα έκτοτε έχει περιορίσει ορισμένα από τα κέρδη του, καθώς κινείται στα 59.052 δολάρια.
Αλλά ο Jenkin ήταν αισιόδοξος για την αναρρίχηση του bitcoin σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.
«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στη CoinList τοποθετούνται ώστε να φτάσει το bitcoin στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.
Αν δεντα καταφέρει μέσα στο επόμενο δίμηνο, σίγουρο το ορόσημο θα επιτευχθεί στις αρχή της επόμενης χρονιάς, ανέφερε.

Βελτιώνεται το ρυθμιστικό πλαίσιο

Αναδεικνύοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα, η CoinList μόλις ανακοίνωσε χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη σειρά Α, η οποία της έδωσε μια αποτίμηση 1,5 δισ. δολαρίων.
Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα βλέπουν ότι η εκτίμησή της όχι μόνο θα επιβεβαιωθεί, αλλά θα ξεπεραστεί σύντομα το όριο των 100.000 δολαρίων.
Μάλιστα, υποδεικνύουν τον πληθωρισμό και την έναρξη του ETF ως δημιουργία ενός τέλειου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του bitcoin, περιγράφοντάς το ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones, άλλωστε, έχει δηλώσει ότι προτιμά το κρυπτονόμισμα ως αντιστάθμιση πληθωρισμού έναντι του χρυσού.
«Υπάρχει ένα σχέδιο για την κρυπτογράφηση και είναι σαφές ότι κερδίζει τον αγώνα ενάντια στον χρυσό αυτή τη στιγμή… Θα πίστευα ότι αυτό θα ήταν επίσης μια πολύ καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού», είπε ο Jones χαρακτηριστικά.

Ναι μεν στα 100 χιλ. δολάρια... αλλά αργότερα

Από τη μεριά της, η Fidelity Investments, βλέπει το κρυπτονόμισμα να φτάνει τα 100.000 δολάρια αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα.
Ο Jurrien Timmer, της Fidelity, είπε αυτόν τον μήνα ότι η πρόβλεψη βασίζεται σε ένα μοντέλο προσφοράς και ζήτησης που μελετά.
«Η επόμενη και τελευταία φορά που αυτά τα δύο μοντέλα διασταυρώνονται είναι στα 100.000 δολάρια σε δύο χρόνια», είπε.

Παραμένουν οι αρνητές

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί αρνητές του bitcoin.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, χαρακτήρισε πρόσφατα το bitcoin «άχρηστο», μετά από προηγούμενες δηλώσεις ότι πίστευε ότι το νόμισμα δεν είχε «εγγενή αξία».
Και ενώ βλέπει το bitcoin να μένει μακροπρόθεσμα, είπε στο Axios στις αρχές Οκτωβρίου: «Πάντα πίστευα ότι κάπου θα γίνει παράνομο, όπως η Κίνα το έκανε παράνομο».
Η United Wholesale Mortgage, ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, απέρριψε αυτό το μήνα το σχέδιό της να δέχεται πληρωμές σε bitcoin, επικαλούμενη «τον τρέχοντα συνδυασμό πρόσθετου κόστους και ρυθμιστικής αβεβαιότητας στον χώρο των κρυπτογράφησης».
Και ο ταύρος του bitcoin Mark Yusko αποσύρθηκε καθώς το θεωρεί πλέον υπεραγορασμένο (overbought), αναμένοντας από τους επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη με το τρέχον υψηλό ποσοστό του bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης